Hülyén néz ki, ha valaki nacskát sétáltat?
"Szerintem azért macskát tartani a lakásban nem állatkínzás."
Mert a macska is azt mondta, ugye? Az állatkínzók mindig meg tudnak magyarázni mindent.
Lakj a lakásodban 15 évig, aztán megtudod.
Kár a szóért, attól a szerencsétlen állatnak nem lesz jobb, de még végig is vonszolod majd a városon kötéllel a nyakában. Grat.
Köszi a válaszokat!
12-es, téged inkább válaszra sem méltatlak.
Azt nem értem, hogy az ilyen 12-eshez hasonló emberek miért nem tiltakoznak az ellen soha, hogy kutyát lakásban tartani állatkínzás? Nekünk például utcáról befogadott macskánk van, aki egyáltalán nem akar kimenni, csak les az ajtóból ki a kertbe. Már 12 éves, szóval ennyi idő alatt, ha olyan nagy állatkínzásnak tartaná a benti macskák életét, 100x kiszökött volna. Hozzáteszem, mindezt úgy, hogy kutyánk is van, és sokszor nyitva van az ajtó, hogy ők ki-be tudjanak járni (persze jó időben, nem ilyenkor télen).
Mellesleg törvényi előírás, hogy a gazda köteles az állatát a birtokán belül tartani és onnan felügyelet nélkül nem kiengedni. Magyarán, aki hagyja, hogy a macskája összevissza kóboroljon, az lényegében törvényszegést követ el. Ami nem mellesleg veszélyes, elsősorban a cicára, de mivel balesetet okozhat, más emberekre is. Nem tud mindenki macskabiztos kerítéssel ellátott kertes házban élni, vagy dróthálós kifutót építeni a cicának, nem mellesleg szerintem utóbbinál akkor már jobb a pórázon való sétáltatás.
Ja és az állatmentő szervezetek, akiktől macskát lehet örökbe fogadni, sokszor feltételként szabják, hogy a cica kizárólag benti tartású lehet. Győzz már meg mindenkit, hogy ők is állatkínzók, elsősorban őket. ;)
A póráz mellett szólnak az ilyen sztorik:
:'(
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!