Tavaly mentünk szét a párommal,én költöztem el és a cicámat nem vihettem el a közös lakásból. Nagyon fáj a szívem érte, nagyon szerettem azt a macskát, de azt mondják, hogy a macska nagyon kötődik a helyéhez! Mivel ott lakott ő is velünk 5 évig, talán jobb is így neki! De vajon elfelejtett engem? Nem hiányoznak neki az együtt töltött idők, amiket velem élt át? Hiszen nagyon törődtem vele, egy csomó közös dolgunk volt, megtanítottam puszit adni, ez úgy nézett ki, hogy mikor haza értem, felugrott az asztalra és már nyújtotta a nyakát hogy puszit kér. Mindig a hajamba aludt. Ha kiengedtem csavarogni, óránként benyávogott, jelezte hogy él még, és azzal a lendülettel távozott is vissza. nagyon kedves cica volt, és azóta nincs szívem másik cicust tartani mert a szívem szakadna meg, hogy másikkal foglalkozok helyette. :( Elég gyermetegnek tűnhet ez a problémám, de tényleg nagyon szeretem még mindig, és légyszi ne nevessetek ki a kérdésem miatt, de Ő szerintetek már elfelejtett engem?
Én is ilyen helyzetben voltam a cicusommal.Elköltöztem, ő maradt...
A macskák memóriája nem túl jó, így ennyi idő után már elfelejtett.(sajna ez van)
2010. aug. 13. 10:13
3/11 anonim válasza:
Én is nagyon cicás vagyok, nem is tudom mi lenne ha már nem lenne az enyém. mindig velem alszik éjszaka , addig nyávog az ágyam mellet mig fel nem kelt és azt nem mondom neki hogy fejöhet. De sajnos a macskák nem olyanok mint a kutyák, őket nem rázza meg ha a gazdi elmegy, több mint valószinu hogy nem emlékszik rád.:( a macskák nem azok a nagyon érzelmes lények.
2010. aug. 13. 10:16
4/11 anonim válasza:
Nekünk 6 cicánk van és mindegyik jó példa rá,hogy nem a helyhez,hanem az emberhez ragaszkodik. Mint az emberek,az állatok is különbözőek. Szerintem ha most már nem is,de az elején biztos hiányoztál neki. Ha találkoznátok biztos megismerne vagy legalább ismerős lenne az illatod,hangod. A macskák különleges,okos állatok.
2010. aug. 13. 10:24
5/11 A kérdező kommentje:
Hmm... :(( Na de legalább neki nem fáj a kicsi szíve!! Pedig hallottam olyan történetet is, hogy a cicus kijárt a gazdija sírjához. Azért annyira nem becsülöm alá őket, valamikor nagyon megdöbbentőek tudnak lenni viselkedésileg! Köszi a válaszokat, és jó macskázást nektek! :)
2010. aug. 13. 10:27
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi Utolsó! Szerintem is nagyon okos állatkák a cicusok.
2010. aug. 13. 10:29
7/11 anonim válasza:
Nem hiszem hogy elfelejtett. Valoszinuleg azt gondolja, hogy nem elsz. A macskak nagyon-nagyon hosszu ideig emlekeznek helyekre, es szemelyekre.
2010. aug. 13. 10:44
8/11 anonim válasza:
Dehogy felejtett el!
Hasonló helyzetben voltam, csak én külföldre költöztem, nem vihettem magammal. 4 év múlva újra találkoztunk és le sem tudtam magamról vakarni :)
Hozzáteszem, hogy soha senkihez nem ment oda előtte sem, csak hozzám. Mikor meglátott akkor merengett és mikor megszólaltam, láttam ahogy leesik neki, hogy ki vagyok.
2010. aug. 13. 13:28
9/11 A kérdező kommentje:
Utolsó: Ez nagyon édes történet! Biztos sírnék az örömtől! :)
2010. aug. 13. 13:40
10/11 anonim válasza:
Egy hétig Anyósnál volt a macskánk, mert nyaraltunk. Amikor újra találkoztunk, odarohant hozzám, felugrott a kezemhez és belebújt, nyalogatott, annyira cuki volt, majdnem sírtam.
Szerintem kérd meg a volt barátod, hogy adja neked a macsekot. Majd megszokja az új helyét, emiatt nem kell aggódni. Ha meg nem jön össze, akkor fogadj örökbe egy cicát, nem lesz féltékeny a régi cicád. :-) Bűntudatod ne legyen, az egyik gazdája vele maradt, nem dobtátok ki az út szélére...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!