Macskát el lehet adni és hol ? Mennyiért ?
De neked sem kell eltartanod! Nem kötelez rá senki! Egyáltalán minek kell a macska? Értem én, hogy neked pénz kell, de ezt ne ártatlan állatok kizsákmányolásával tedd. A macskákat elajándékozhatod, 5 macskát sokkal könnyebb most, mint aztán minden alkalommal az öt macska által fialt, fejenként 5-7 kölyköt. Pénzt mással is lehet szerezni, nemcsak az állatokkal.
Értem, hogy szeretnél értük pénzt, mert azt látod, hogy más is pénzért árulja. De hidd el, hogy egy olyan fajtáért, amivel tele vannak a menhelyek, a gyepmesteri telepen gyilkolják őket, mert annyian vannak, nem fognak neked fizetni. Gondolj bele, amikor macskát szerzel, te melyiket vinnéd el. Amelyiket nagyon olcsón, esetleg ingyen elviheted, vagy azt amiért kérik a sok lóvét, mert azt várják, hogy a macska hozza pénzt? Egyértelmű, hogy az olcsóbbat.
És ez most nem arról szól, hogy addig cuki a macska, amíg más tartja el. Egy ismeretlen szaporítótól, akinél nem tudom, hogy mennyire egészségesek a macskák, esetleg hogy később milyen betegsége lehet, pénzért nem fogok venni. Ha fizetek, akkor már tudjam, hogy jó körülmények között született, és a szüleinek vannak egészségügyi szűrései. Egyébként én jobban preferálom a gyepmesteri telepeket, ahonnan ingyen, vagy kevés adományért el lehet vinni macskát.
Egyébként milyen fajta macskáid vannak, hogy pénzt vársz értük? Erre még nem válaszoltál, mivel a szín nem fajta. Fajta például a sziámi, a szfinx, a ragdoll, brit rövid szőrű, stb.
Ezen felsorolt macskafajták valamelyikébe tartoznak a macskáid? (megsúgom, hogy egy fajtába is kell tartozniuk, és akkor már tenned kell arról, hogy semmilyen más macskával ne pározhassanak)
Mert ha nem, akkor semmiféleképpen nem kapsz értük pénzt. Ha nem tetszik, hogy viszik a pénzt, akkor ajándékozd el őket (mármint eleve a nagyokat, hogy a kicsik már meg se születhessenek).
És azért még egyszer megkérdezem, hogy el ne felejtsd megválaszolni. Mire kell neked a macska, hogy zavar, ha el kell tartani?
Jézusom.
1. Nem kötelező macskát tartani, sőt, ha ilyen kevés a jövedelmetek, jobb is lenne menhelyre/örökbe adni.
2. Nem kötelező szülnie, olcsóbb egyszer ivartalanítani (kb 20-25 ezer felénk), és nem kell a kicsikre pénzt költeni.
3. Nem fog nektek pénzt hozni a házimacska. Oltott, ivartalanított, egészséges házicicákat is nagyon nehéz eladni minimális összegért is, ingyen vinnék el maximum. De amikor cicadömping van, erre is nagyon kevés az esély.
Javaslom megfontolni az első 2 pontot, mert amit csináltok az állatkínzás és szaporítás.
Most nálatok valami divat, hogy akár van pénzetek rá, akár nincs, akkor is macskát kell tartani?
Azt mondod, hogy minimálbérből, meg nyugdíjból nem tudod eltartani, de inkább kínzod őket, mint hogy ez a tudatodig eljusson. Ha tudtad, hogy nem tudod eltartani, eleve nem kellett volna magadhoz venni őket? Még mindig könnyebb 5 macskát elajándékozni, mint majd azt a rengeteg kölyköt. 𝐄𝐠𝐲 𝐚́𝐥𝐥𝐚𝐭 𝐭𝐚𝐫𝐭𝐚́𝐬𝐚 𝐟𝐞𝐥𝐞𝐥𝐨̋𝐬𝐬𝐞́𝐠𝐠𝐞𝐥, 𝐞́𝐬 𝐚𝐧𝐲𝐚𝐠𝐢 𝐫𝐚́𝐟𝐨𝐫𝐝𝐢́𝐭𝐚́𝐬𝐬𝐚𝐥 𝐣𝐚́𝐫. 𝐄𝐳𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐨́𝐬𝐳𝐢́𝐧𝐮̋𝐥𝐞𝐠 𝐦𝐚́𝐫 𝐚𝐳𝐞𝐥𝐨̋𝐭𝐭 𝐭𝐮𝐝𝐭𝐚𝐝, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐡𝐨𝐳𝐳𝐚́𝐝 𝐤𝐞𝐫𝐮̈𝐥𝐭𝐞𝐤. Ha nem tudod eltartani őket, vagy nem vagy hajlandó, mert csak a pénzt viszik, akkor még most az 5 macskát ajándékozd el. Apropó, gondolom orvos sem látta őket soha.
Az értelmes ember belátja, hogy nem tudja eltartani az állatot, a többiek meg... Nos közülük kerülnek ki a 10 gyerekes éhező családok.
Te mennyire vagy értelmes kérdező?
Ez így igaz 49 a macska amúgy is haszon álat aminek ha nincs haszna akkor haszontalan ergó haszontalanatjuk !!
De téged most le szavaznak mer az emebreket véded !!! ilyen országba élünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!