Hogyan lehet valakit meggyőzni arról, hogy a macska nem utcára való fogyóeszköz? Egyáltalán lehetséges?
Karácsonyra a szüleim szereztek egy kiscicát, "mert biztos örülnénk egy kisállatnak" indokkal. Persze örülünk, hogy van egy kismacskánk, de úgy érzem, hogy a szüleim csak tárgyként tekintenek rá. A házban napi néhány óránál tovább nem lehet bent, mert szerintük az állatnak kint a helye. Semmilyen módon nem hajlandóak megelőzni, vagy legalább megpróbálni megelőzni a szökését. Ma reggel már az utcán találtam meg. Beszéltem nekik a macskabiztos kerítésről, mutattam nekik képeket, leírást róla, de egyrészt azt mondják, hogy drága, másrészt azzal az indokkal jöttek hogy "a macska szabad állat, nem lehet bezárni", harmadrészt meg vannak győződve róla, hogy a kerítés nem fogja visszatartani a macskát. Ha ez nem elég mind ők, mind a szomszéd azzal akarnak nyugtatni, hogy a macska fogyóeszköz, nem lehet megvédeni.
Egy kisváros központjában lakunk, közepesen forgalmas környék. Viszont többen vannak, akik nem tartják be a sebességhatárt, van aki a környéket valami autópálya szerűségnek tekinti. Bár mi pont sarkon lakunk, ahol lassítanak, de a cica arrébb megy pár métert, esetleg egy két utcát, már ott vannak a gyorshajtók. Ha az utcára kimegy a macska, nem valószínű, hogy a ház előtt fog kuksolni. Ezekre az emberekre már rengeteg panasz érkezett, nem egy macskát, kiszökött kutyát elgázoltak már, ráadásul sokan még arra sem hajlandóak, hogy megálljanak segíteni, vagy legalább lehúzzák az állatot az útról. Teljes nyugodtsággal továbbmennek. Szerintem 1-2 ember, még direkt rá is tapos a gázra, ha állatot lát.
De a szüleim továbbra is azzal jönnek, hogy "a macska szabad állat, nem lehet bezárni", meg "a macska fogyóeszköz".
Tavaly nyáron anyukám kertjében egy hét alatt kettő 2 hónapos körüli kiscica holttestét szedtük össze, mert a szomszéd szerint szabad állatok, szabadon kell élniük. Egész egyszerűen rosszul estek le a tetőről miközben annyira nagyon élvezték a nagy szabad életüket, ami igen csak rövid ideig tartott.
A macskának mindig szerencsésnek kell lennie és elég egyszer hibáznia. Lehet hogy 7 évig vígan él, a kerítésen kívül kb heti 1x megy és egyébként teljesen boldog jó élete van.
De elég egyetlen egyszer lassúnak lennie ha betéved egy kutyás kertbe. Kutya kategóriát, kutyás fb csoportokat nyugodtan lehet nézni, sok kutyásnak okoz fejtörést hogy a szomszéd macskája átment, a kutya széttépte és most balhézik a szomszéd, holott az ő feladata biztonságban tudni a saját állatát. Ők is azok a macska tulajok akik azt gondolják hogy okos az az állat, ügyes az, nem megy oda ahova nem kell, hiszen már x éve kint él és semmi baja.
De elütött macskákat is sűrűn látni útszélén, árokban, hirdetéseken hogy bocs de hiába nyomtuk már a féket ha hirtelen szaladt ki. A legrosszabb talán ha a gerince törik, súlyos belső vérzése lesz a macskának, de nem hal meg egyből hanem még órákon keresztül kínok között szenved, adott esetben az kell a halálához hogy átmenjen rajta még egy kocsi.
Olyat is gyakran látni hogy idióta kölykök kínozzák a macskákat. Most is egy csurom véres macskát szedtek össze akit a környékbeli hülyegyerek vertek.
Kutyáknak gyakran raknak ki mérgezett ételt, amit a macskák is simán megehetnek.
Komolyan nem értem az olyan embereket akik szerint normális dolog hagyni a macskát kimenni a kerítésen kívülre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!