Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek el kellene altatni...

Szerintetek el kellene altatni a cicát?

Figyelt kérdés

Szüleimnél lakik egy cica, idén lett 21 éves. Én magam már elkönyveltem, hogy ez a cica halhatatlan, egy igazi túlélő. Idén tavasszal még vadászott, fára mászott, és mellette nagyon jól nézett ki, nem volt beteges soha.

Az utóbbi pár napban viszont rohamosan romlott az állapota. Nem tudom, hogy ízületi vagy koordinációs gondjai vannak -e, de nem tud egyenesen közlekedni, folyton elesik szegény, mellette nagyon takarékon pislákol, mintha kiveszett volna belőle az élet. Szüleimnek felvetettem, hogy talán el kellene búcsúzni tőle, és enyhíteni az agóniáját.

Mit gondoltok?

2020. dec. 22. 21:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat

A macsek némileg jobb állapotban van. Állatorvos nem látta, illetve a koordinációs zavarai sem szűntek meg teljesen, de láthatóan aktívabb, érdeklődőbb. Néha órákra eltűnik, ami annak a jele, hogy jobban van, mivel előtte csak feküdt némán a lakásban, szinte mozdulatlanul.

Látszik, hogy nem a "régi", de szerintem fájdalmai nincsenek. Előfordulhat, hogy a javulása átmeneti, ha láthatóan szenved akkor elaltatjuk.

2020. dec. 27. 12:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Mizu vele azóta!
2020. dec. 31. 20:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Mizu vele azóta?
2021. jan. 1. 00:55
 14/15 A kérdező kommentje:

A 11-es válaszomhoz képest változatlan.

Mondtam: egy igazi túlélő!

2021. jan. 1. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha el tud tűnni, és utána visszajön, akkor az a macska még nem halálos beteg.

A macskák - ha úgy vannak szoktatva - tudnak "önellátók" lenni. Mikor régebben volt kertes házunk, a mellettünk levő kiskertben (ahol csak egy düledező vityilló állt), annó volt egy bácsi (még akkoriban meghalt, mikor mi ott laktunk,s lassan 4 éve lesz, hogy eljöttünk abból a térségből) , szóval volt egy bácsi, aki saját telkén - meg persze a telekszomszédjaién - úgymond macskákat szaporított, ami a gyakorlatban abból állt, hogy a cicák élték az életüket, néha, nagy néha kaptak kaját, amikor meg nem, akkor többségében önellátók voltak - azaz egerésztek. (volt mire, sok volt a környéken a patkány, az egér)

A bácsi meghalt, a cicák átszoktak előbb a bácsi másik oldalán levő szomszédhoz, majd, mikor az is meghalt (mindkettőt rák vitte el), akkor hozzánk.

Amúgy hallottam már olyan esetről is, hogy egy cica elment meghalni.Hogy elment, és a sokadik szomszéd jelzett vissza, hogy Pista, meghalt (ő az állatok elmúlásával kapcsolatos szót használta, a d betűvel kezdődőt(megd...), a Cirmi...

2021. jan. 3. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!