Hogyan tudnám leszoktatni a 9 hónapos macskámat a rágcsálásról?
Figyelt kérdés
Az a probléma, hogy a vezetékeket, a kartondobozokat, a kezünket, a bútorokat, a zsinórokat mind megrágja, mint valami eszeveszett rágcsáló. Le kéne szoktatnom valahogy, mert most a fejhallgatónak a zsinórját is elrágta már másodszor. Ha az ember megakarja simogatni, a hegyes fogaival megrágja a kezünket. Van esetleg egy módszer vagy egy bevált praktika, amivel le tudjuk szoktatni a folytonos rágcsálásról?2020. dec. 17. 08:13
1/2 anonim válasza:
Amit ajánlanék: mikor rágcsál, koppints a nózijára ujjheggyel és szólj, rá, hogy nem szabad. Esetleg a nyakbőrénél fogva megemeled és arrébb viszed. Nekem volt egy mentett, neki az volt a szokása, mikor hozzánk került, hogy ha valami nem úgy alakult, ahogy elképzelte, sunyin mögénk jött, majd hirtelen elém került és rábukott a lábfejemre, beleharapott. Vagy a bokánkba. Muszáj volt lenevelni róla, mert attól féltünk, nehogy rálépjünk és eltörjön a gerince. Jó néhány hétbe telt, de végül abbahagyta.
2/2 anonim válasza:
Enyém is az ilyen gumirozott / vékony vezetékekre ráment, ezeket cseréltem ahol tudtam ilyen 'kötélszerűre' az már nem érdekli.
Nekem úgy tűnt hogy unatkozik és azért csinálja, ha többet játszok vele akkor kevésbé gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!