Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan adjam be a cicának a...

Hogyan adjam be a cicának a gyógyszert?

Figyelt kérdés
A cicánk valószínűleg tüdőgyulladást kapott vagy valami hasonló az orvos szerint, elvittük orvoshoz és kapott gyógyszert, de egyszerűen nem tudom beadni neki. Ahogy az orvos próbálta csipesszel nekem nem engedi, ráadásul annyira pánikba esik, hogy rájön a tüsszögés amitől majd meg fullad, szóval így nem megy...mindenféle kajába beleraktam már, de egyszerűen érzi benne vagy nem tudom, nem eszi meg, amúgy is elég válogatós szóval oylan sok lehetőségem nincs mibe tegyem...de telesen tanácstalan vagyok, már 3 kapszulát kidobtam így és alig maradt...

2020. dec. 13. 18:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha el lehet törni akkor törd el kisebb darabokra és úgy próbáld meg kajában. Ha nem eszi meg ígyse, vagy nem lehet eltörni, akkor térdelj le, vedd a két lábad közé a cicát (hátul zárd össze a lábad, hogy ne tudjon kifarolni), egyik kezeddel kapd el a grabancát, másikkal pedig csináld úgy, hogy a szája sarkába bedugod az ujjad hogy kinyissa és egy laza mozdulattal nyomd le valamennyire a torkán a gyógyszert majd kezd el enyhén masszírozni a torkát, hogy beinduljon a nyelőreflex. Nehéz lesz és utálni fog, de hát muszáj, ha beteg..
2020. dec. 13. 18:54
 2/15 A kérdező kommentje:
#1: Próbáltam, nem is érdekel ha összekarmol, én nem halok bele...de a betegség miat alapból is tüsszög sűrűn és nehezen veszi a levegőt is, és ha lefogom annyira pánikba esik hogy egyből elkezd szinte fuldoklani, egyszerűen ez nem megoldás így sajnos. Kajába próbáltam összetörve, szétmorzsolva, bevizezetem hogy szétolvadjon stb. sehogy nem eszi meg egyszerűen, kiszúrja azonnal...
2020. dec. 13. 19:00
 3/15 A kérdező kommentje:
Egyelőre az a megoldás maradt, hogy vissze viszem a dokihoz és elmondom ezt neki, nincs más ötletem.
2020. dec. 13. 19:01
 4/15 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy megették a macskák a gyógyszereket, hogy összevagdostuk aprü darabokra, és májkrémmel összekvertük. Azt próbáltad már?
2020. dec. 13. 19:07
 5/15 anonim válasza:
100%
Ugyanez volt a problémám, amikor féreghajtót akartam neki adni. Inkább elvittem újra és újra a dokihoz, hogy adja be. Aztán beteg lett a cica, és muszáj volt naponta kétszer tablettát adni neki egy héten keresztül. Kénytelen voltam megtanulni. Ha van valaki melletted, aki segíteni tud, az jó. Ha nincs, akkor is megoldható. Fogd meg a cica grabancát(a tarkóján a bőrt, ahogy a cicaanyu hordja)Ettől lesz egy lebénulási reflexe, nem fog karmolni, mozogni. Bal kézzel tartod a cicát a tarkójánál és húzod hátra a fejét. Ettől kinyitja a száját. A csipesszel próbáld minél mélyebbre nyomni a tablettát, hogy ne tudja kiköpni. Ha ez megvan, csukd be a száját és a torkát simogasd hátrafelé. Ettől inkább lefelé fog menni a tabletta, mint visszafelé.
2020. dec. 13. 19:10
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Nálunk mindig működött az a megoldás, hogy a gyógyszert összetöröd, összekevered egy kávéskanálnyi tejföllel, és a tejfölt a lábszárára kened a mancsa fölött egy kicsivel (NEM A MANCSÁRA!). Le fogja nyalogatni mert utálja, hogy tejfölös a lába.
2020. dec. 13. 19:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és jó finom porrá törd össze, ne legyen szemcsés!
2020. dec. 13. 19:12
 8/15 Metionin ***** válasza:
100%
Én mindig lenyomom a torkukon, az állatorvos is így csinálja. Száj kinyit, tabletta be egész hátra, száj becsuk, kicsit megsimogatod a torkát hogy nyeljen és kész. Ha megfogni nehéz akkor közben tartsd a grabancánál fogva vagy kérj meg valakit aki megtartja neked.
2020. dec. 13. 19:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Lefogni nem lehet, mondom nem a lefogással van baj, hanem hogy szószerint fulladási roham jön rá, de talán ez a tejfölös dolog a mancsára bejött, bár nem tudtam egy egész szemet adni neki következőnél hátha, csak akkor kell rákenni mikor alszik :D köszönöm a tippet.
2020. dec. 13. 19:33
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha van fecskendőd azzal is be tudod adni. Porrá törd nagyon tedd vízbe és szívd fel. Száj kinyit és belövöd a szájába a cuccot
2020. dec. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!