A tenyésztők miért csak akkor adják el a macskát ha az garantáltan bent a házban/lakásban lesz tartva?
Azért mert ha kint van és kijár akkor elütheti az autó, felakadhat a keritésre, a szomszéd pistabá sörétet ereszt a fenekébe, ha messze megy nem biztos, hogy hazatalál....más macskában összetüzésbe kerülhet...stb
Ezek a macskák direkt benti tartásra lettek tenyésztve. Ha kiakarsz vele menni akkor úgy mint átlagos esetben egy kutyával. Pórázt rá.
Akkor se, mert ezeket szobacicának tenyésztik, kertben sem feltétlen tud otthonosan mozogni-leeshet, megsérülhet, megzabálhat valamit amit nem kellene,vagy felmászik valahova, ahonnan nem tud lejönni.
Egy utcacicának, vagy leszárnazottjanak aki pedig az utcára szocializálódott meg a lakás lehet idegen
Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam, mint amit a 8as írt :D
Ha macskabiztos a kerítés, mármint TÉNYLEG macskabiztos, akkor kiengedheted szerintem, de alapvetően akkor is igénye van a macskának, hogy benti életet éljen. A mieink is, főleg nyáron, kimennek a zárt kertbe, de sose hosszú időre, meg én így sem hagyom őket kint, ha pl. elmegyek itthonról. Meg természetesen éjszakára se. A tenyésztő is kb erről akar megbizonyosodni.
Egyszerűbb, ha van egy nagyobb lekerített macska kennel féleség, ahova pl ablakon át tud kibe közlekedni, ilyesmi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!