Lusta kutyákat akarok, akiknek elég a napi séta és heti 1-2x játszani idegen kutyákkal/kutyasulizás. Honnan lehetnének garantáltan ilyen kutyáim?
Nekem ilyen kutyám van. Amint látod egésznap csak fekszik és lógatja a nyelvét. Kicsi a fogyasztása, a nullával egyenlő. Nem hangos, nem kell levinni sétálni, és teljesen szobatiszta. Olykor több napra is magára hagyom az ágyamon. Szívből ajánlom Neked is . Amúgy az enyémet Rokynak hívják.
Az, hogy ennyi foglalkozást tud nyújtani egy kutyának, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem való neki kutya. Sőt, kedves Kérdező, kifejezetten vannak „lusta” kutyafajták, akik tökéletesen megelégednek azokkal, amiket leírtál.
Itt egy cikk a „leglustább” kutyafajtákról (nem tudom mennyi igaz belőle, de ha a felsorotak közül az egyik fajta megtetszik, keress fel egy tenyésztőt, és kérdezd meg, hogy ajánlja e neked a fajtát).
A napi séta az mennyi? Esetleg nem fér bele a séta közben egy kis labdázás, nyáron pedig ha vízközelben vagy, akkor úsztatás? Mert ezekkel prímán lehet úgy fárasztani, hogy csak a kutya fáradjon el.
Az idegen kutyákkal való játék is olyan, hogy a sétába beillesztheted és neked csak felügyelned kell, ők elvannak egymással.
Esetleg megtaníthatnád kézjelre parancsokat teljesíteni, akkor az agyát is fárasztod, plusz ülve agilityzhetnétek:D
Nagyon sok lusta gazdi-hiperaktív kutya megoldás létezik.
De amúgy menhelyesnél ezt nem tudhatják, mert olyankor a kutya meg van szeppenve, visszafogottabb, legtöbbször, de amint otthon érzi magát az új gazdinál és kinyílik, akkor teljesen megváltozhat.
Fajták, amiken elgondolkodhatnál szerintem:
francia/angol bulldog, tibeti spániel, palota/majompincsi, agarak, ha lefuttatod, masztiff, mopsz, shih-tzu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!