Elrontottam a cicám, nagyon félek, hogy korán itt fog hagyni, mit tegyek?
Ezt csak én nem értem?
Hogy lehet egy cicust elrontani?
Vesebajos lett, mert túl magas fehérjetartalmú tápot adtam neki meg mellé még főtt húst.
Rossz minőségű konzervet kapott. Tescos meg Pennys alutálkásat. Ezektól utólag azt hallottam vissza, hogy rákos lehet a cica.
Ha rossz volt és tehetetlen voltam rákiabáltam. Például, amikor megrágta a mérgező szobanövényt vagy megevett valami olyat a konyhából, amit nem szabadott volna neki, olyankor ráordítottam és ilyenkor nagyon megijedt. A stressztől beteg lehet.
Korán lett ivartalanítva, amiről utólag azt hallottam, hogy hajlamosít a húgyúti- és vesebetegségekre. 4 hónaposan lett műtve. Fiú cica.
Sokszor van bezárva 1 db szobába fél napokra, mert a konyhán nincs ajtó és amikor megy a sütő vagy a konyhában csinálunk olyat, nem jó, ha mindenbe beleszáll a bundája(hosszú szőrű). Ilyenkor sokat sír és stresszes, szomorú. Kb 3 év, mire külön tudok költözni, ahol az egész ház az övé lehet, de addigra már tök mindegy, évekig él ilyen szar környezetben.
Ja és utálja a fésülést, ezért csak heti 1x fésülöm, de olyankor is kényszerítve, morog, fúj, karmol.
Ez így nagyon nem jó... Ha ekkora a lelkiismereted, akkor most add örökbe egy olyan gazdinak, ahol normális élete lehet.
A vesebetegséget lehet kezelni, de a többihez te kellenél. Fél napra egy szobában, mikor a macskák a barangolásra lettek kitalálva.... Az állattartás kompromisszum, de az állat is egy élőlény, igényekkel.
Ha régen üvöltöztél vele, akkor azzal hagyj fel, vegyél neki macskafüvet, legyél vele kedves és törődő gazdi.
Muszáj hetente fésülni? Szoktasd hozzá, vegylóél másik fésűt, legyél vele türelmes stb.
Vagy önmagában gondold át, hogy való-e a neked állat.
Nem szúrtál el semmit!
A macska elvan a szobában.
A műkaja meg...én ezért IS javaslom, hogy egye a házi kosztot, meg nyers húst a macska és az eb. Ha a 10 éves fiamnak nem lesz tőle baja, akkor egy macskának sem.
Igazán érdekelne, hogy milyen sötét lelked van neked, odaadnál másnak egy "elrontott" macskát, ahelyett, hogy a elkövetett hibáid következményét tompítsd.
Ha megszabadulsz tőle, állatot többé ne tarts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!