Kinti-benti macska lakásba szoktatási tapasztalatok?
Jeleneg kinti-benti cicánkat szeretném beszoktatni a lakásba végleg. A tervem az, hogy a teraszt hálóval lekerítjük és akkor marad neki kifutója, de ugye lényegesen kissebb lesz a területe. Elég menős macska, ivartalan kandúr, alig múlt 1 éves. Irtózatos hisztiz csap, amikor kikéreckedik, függöny karmolászás, ajtó kaparás, párkányra ugrálás, nyávergás, minden van.
Lakásban nem olyan aktív, ha játékról van szó, az udvaron viszont imád futkosni a plüss vackai után. Ezt is elég nagy problémának érzem, mert nem tudom lefárasztani a lakásban.
Megosztánátok a tapasztalaitokat, hogy ki hogyan "szerelte le" a macskáját??
én nem szoktattam be őket sose, de amikor kezd hideg lenni, maguktól is bent vannak többet. nagy házban élek, de így is gyakran az agyamra mennek (imádom őket!!) verekszenek, fel-alá nyargalásznak, mindent felborogatnak, néha már unalmukban is kajálni akarnak. kábé januárra-februárra kezd elegem lenni belőlük - és mert nem fáradnak el, éjjel is randalíroznak -, szóval amint jön a jó idő, már nyitom is ki nekik az ajtót.
én nem tudom őket leszerelni
Nekem 2 találtam van, akik előtte az utcán éltek. Gond nélkül elvannak bent, hülye lennék kiengedni, hogy kivasalja őket az utcában 1 autó.
Van nekik kaparófa, bútor, mászóka, vannak játékaik. Szerencsére ők se nagyon mennének ki, a bejárati ajtó közelébe se mennek.
Ha biztosítod nekik az ingergazdag környezetet bent, akkor nincs miért kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!