Miért kakil mindenfelé össze-vissza a házban a kiscica? Ki lehet őt szoktatni az udvarra most?
Egy macska nem baba, hanem kölyök.... Az embergyerek baba, a cica pedig kölyök.
Ja igen és az állatorvos: jövő hétre kaptunk időpontot mert vasárnapig karanténban van az állatorvos....
Nyers marhahúst és mosatlan gyümölcsöt nem eszünk... A macskát pedig kint tartották amíg az anya gazdájánál volt.
A száraztápot próbáltam de egyelőre nem eszi meg. Ez a kaja amit kap alutasakos... Mindjárt megnézem hány % hústartalmú.
A toxoplazmózis nem veszélyes a gyerekedre. A toxoplazmózis nem veszélyes rád sem. A toxoplazmózis egy esetben veszélyes: ha terhes vagy, és te nem találkoztál a dologgal korábban, mert mondjuk egy üvegketrecben éltél vagy ilyesmi, akkor a magzatban okozhat károsodást.
Nem mellesleg mosatlan zöldséggyümölcstől hamarabb kapod el, mint a macskától.
A whiskas pedig szar szemét, úgyhogy kezdetnek normális minőségű tápot keress neki, lehet ez is segít a problémán. Nézd meg az összetevőket, és legalább olyan lelkiismerettel válassz kaját, mintha a gyerekeidnek tennéd.
(És egyébként de, a hét hetes kölyök még babacica, mert az anyja mellett lenne a helye.)
Ilyen értelemben persze "baba", de állatra nem mondjuk hogy baba, ezt a szót az emberekre használjuk még ha most divat is a kisállatokra azt mondani hogy baba.
Nem gondoltam, hogy a Whiskas rossz, mert rohadt drága, azt hittem jót teszek vele, minőségi kaját szerettünk volna neki venni... Nem tudom mit kell nézni rajta, mikor jó, én eddig azt gondoltam, hogy az jó minőségű... Melyik jó akkor?
Bocsi momzilla, hogy lebabáztam a kölyökmacskád...
A minőség egy Hills-nél, Happy Cat-nél kezdődik, de gyanítom, ha a Whiskas drága volt, akkor ezeket nem szeretnéd megvenni neki.
Nem momzilla vagyok, hanem gyesen lévő magyartanár, és idegesítenek az ilyen fajta nyelvi újítások, a kismacska nem baba és pont.
Tehát tanár vagyok aki gyesen van, és igen, drágának találtam a Whiskast, pedagógus fizetésből, és gyesből hidd el az... De egymás pénztárcájában ne turkáljunk, tőlem te minden nap vehetsz lazacot a macskádnak, nekem nincs rá lehetőségem.
Mindent összeszarik a macska. De próbál elhúzódni, valamilyen számára biztonságosnak tűnő helyre, vagy az sem zavarja ha ti látjátok?
A macskák szeretik magányosan végezni a dolgukat, az alom hova van rakva? el tud húzódni, vagy forgalmas, látható helyre raktad?
Milyen almot használtok. Próbáltatok már másmilyet? Vannak macskák akik válogatnak, előny ha a kis mancsaival el tudja kaparni.
Ha véletlen valahova sikerül, akkor pisis, kakis papír, vagy amire szeded mehet az alomba, és lehetőleg úgy takarítsd fel (valamilyen vegyszerrel, vagy ecetes vízzel), hogy a cica ne érezze, hogy odavégezte a dolgát.
Az pedig, hogy megmutatod neki a kakiját tényleg nem a legjobb módszer. Neked is mutogathatnék bármit szó nélkül (mert a macska nem érti amit mondasz), és látnád is, hogy ott van, de nem biztos hogy rájönnél, hogy mit akarok.
A Whiskas pedig azért drága, mert nagyon reklámozzák, és rengetegen elhiszik, hogy ez olyan jó, mert a TV-ben látták. Ha pedig van kereslet, akkor drágábban tudják adni.
Azert nyugodtan legyen elotte szaraz is, meg fogja kostolni. Esetleg egy kis vizbe be lehet aztatni, probald meg. Ugyan nem mondtad, de azert kiemelnem, hogy tejet es tejtermeket nem adunk szinten a macskanak. Viz legyen csak elotte, mas nem kell. Az nem art, ha megnezed a whiskas mibol is all, tisztaban kell lenni ezekkel a dolgokkal. De mar ma szerezz be valami jobbat, mert ez egy szemet. Whiskas, felix, gourmet, stb stb, alig van benne hus, szinte csak ures kaloria, olyan, mintha te mekis hamburgeren elnel, finomnak finom, de egeszsegtelen.
En amugy applaws tappal es nedvessel etetek, mert nincs idom fozni neki, szerintem az egesz jo, nezd meg. De ha van idod, fozhetsz neki hust is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!