Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért kakil mindenfelé össze-v...

Miért kakil mindenfelé össze-vissza a házban a kiscica? Ki lehet őt szoktatni az udvarra most?

Figyelt kérdés
7 hetes múlt, eleve úgy hoztuk el hogy azt mondták hogy szobatiszta... Hát nem az... 5 napja van nálunk, mindent összekakilt meg összepisilt már, van olyan amikor az alomba megy, de van amikor meg máshová, a lépcső alá, az előszobába, a konyhába. ahogy épp az esze szolgál.... Minden alkalommal megszagoltatom vele a "művét" aztán beteszem az alomba őt is a kakit is, azt mondták ez majd használ, de nem... Mindenesetre már nagyon idegesít, kicsi gyerekeim vannak, és valahogy nem örülök neki hogy a ház bármelyik pontján lehet kaka és lehet hogy épp belenyúl vagy belelép a gyerekem. Bent tartottuk eddig őt a házban, mert kicsi és nem akartam hogy baja legyen odakint, de szeretném kiszoktatni mert ez viszont így nincs rendben. Ki lehet tenni ilyen kis cicát most az udvarra? Aludni tudna a garázsban... Napközben pedig az udvaron lenne.

2020. nov. 26. 10:27
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
53%
Minek kellett amúgy a macska, ha annyira félted tőle a gyerekedet?
2020. nov. 26. 10:59
 12/43 A kérdező kommentje:
Nem a macskától féltem hanem a macskaszartól. Nem ugyan az...
2020. nov. 26. 11:00
 13/43 anonim ***** válasza:
77%
Ha kirakod, megfázik és elpusztul. Ő kisbaba még, az anyja sem melegíti, nem tanítgatja, ezt kellene felfognod, egy kisbabát kiraksz egyedül a téli udvarra? A kisbabát babusgatni kell, ha cica, akkor is. Ilyen fiatalon elválasztva természetes, hogy viselkedési problémái vannak. Ha mindig kézben, ölben lenne, az segítene, de hogy az udvarra ki akarjátok rakni.... őrület. Nappal megfagyna, éjjel is a garázsban elkülönítve tartanád, egyáltalán nem adod meg neki a lehetőségét, hogy állandóan veletek legyen és legalább köztetek szocializálódhasson, keress neki másik gazdát, neked nem való kisállat.
2020. nov. 26. 11:01
 14/43 A kérdező kommentje:
Pont ezért raktuk be mert tudom hogy pici nem akarom hogy baja legyen, de hogy ennyire telekakálja a házat és mindenhol kaka lesz arra nem számítottam, és nyilván felhúztam magam rajta, de kinyírni nem fogom ne aggódjatok, csak dühömben gondoltam már arra hogy kirakom, mert épp a 3 évesem jött a macskaszaros zoknival a kezében hogy belelépett a nappaliban a kakába... Szeretnék valami megoldást ami mindenkinek jó, a macska sem hal bele, meg a gyerekeim sem...
2020. nov. 26. 11:04
 15/43 anonim ***** válasza:
95%

"Szia cica, ez itt a kakid".

Ebből mit kéne megtanuljon szerinted? Az ott a kakija... és?

Vegyél olyan alomtálcát, amibe a pici testével bele tud ugrani, egyelőre ne legyen fedett, számára megfelelően vastag legyen az alom (7 hetesen felejtsd el a javasolt 4-5 centit), és olyan helyen legyen az alom, ahol megtalálja. Hova szarik gyakran? Oda kell az alom. Ha ez a nappali közepe, akkor a nappali közepére.

Aztán. Orvosnál jártatok e? Mert ugye új állatnál úgy kezdünk, akkor is, ha látszólag semmi baja. Össze-vissza kaka egészségügyi háttérre is utalhat.

Mit adsz neki enni? Egészséges cicánál jó állagú kukackák vannak, ha nem ez a helyzet, akkor ez is lehet gond, egyszerűen nem ér el az alomig. Hirtelen váltottál tápot a csodás tulaj után, vagy csak gagyit adsz neki? Mindkettő lehet gond.

Milyen almot használsz? Sok macska finnyás, nem szereti a szililátot, nem szereti az illatost, vagy csak a szemcseméret nem mindegy... ki kell találni, hogy a macskádnak mi a jó.

2020. nov. 26. 11:07
 16/43 anonim ***** válasza:
13%
Nem fog a gyereked belehalni egy kis macskakakiba, ne aggódj.
2020. nov. 26. 11:08
 17/43 A kérdező kommentje:

Pont ezt írom, hogy ezt hiába mondanám neki, nem érti, nem azt jelenti, hogy így akarom alomba szoktatni, ez vicc lett volna, hogy azt nem mondhatom egy macskának, mert nem érek el vele semmit.

Kiscicáknak való Whiskast vettünk neki és sima macskaalmot semmi különöset... egy nyitott tálcán van neki kirakva ami kb 30*40 cm... Esetleg rakjak ki több helyre almot???

2020. nov. 26. 11:11
 18/43 A kérdező kommentje:
Hallottál már a toxoplazmózisról?
2020. nov. 26. 11:12
 19/43 anonim ***** válasza:
69%
Ha úgy állsz hozzá a macskatartáshoz, főleg egy ilyen kis babamacskánál, hogy jujj toxoplazmózis, akkor teljesen felesleges számodra.
2020. nov. 26. 11:15
 20/43 anonim ***** válasza:
72%

Kerdezo, mint mar mondtam, zard be egy helyisegbe az alommal, amikor nem tudsz ra figyelni. Tudom, hogy ez annyira nem idealis, de nem is kell honapokig egy szobaban tartani, csak ha nem tudsz ra figyelni, arra az idore, igy ha baleset van, nem az egesz hazat kell takaritani napi tizszer. Nalunk ez bejott, mert a macskak osztonosen szeretik elasni a kakit, a mancsaval napi tobbszor belekapartam az alomba, latta, hogy ide lehet asni, hamar szobatiszta lett teljesen. Mondjuk azt kihagytam, hogy en 3 honaposan fogadtam be egy csaladtol, de ott kinti volt, nalunk meg benti, viszont mar nagyobb volt es erettebb, igy lehet nalatok ez nem 2 het lesz, mint nalunk, de turelem.

Amugy ha volt fereghajtva, van oltasa, nem fognak a gyerekek semmit elkapni tole. Ha meg egyik sem volt, akkor irany a doki.

2020. nov. 26. 11:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!