Miért kakil mindenfelé össze-vissza a házban a kiscica? Ki lehet őt szoktatni az udvarra most?
"Szia cica, ez itt a kakid".
Ebből mit kéne megtanuljon szerinted? Az ott a kakija... és?
Vegyél olyan alomtálcát, amibe a pici testével bele tud ugrani, egyelőre ne legyen fedett, számára megfelelően vastag legyen az alom (7 hetesen felejtsd el a javasolt 4-5 centit), és olyan helyen legyen az alom, ahol megtalálja. Hova szarik gyakran? Oda kell az alom. Ha ez a nappali közepe, akkor a nappali közepére.
Aztán. Orvosnál jártatok e? Mert ugye új állatnál úgy kezdünk, akkor is, ha látszólag semmi baja. Össze-vissza kaka egészségügyi háttérre is utalhat.
Mit adsz neki enni? Egészséges cicánál jó állagú kukackák vannak, ha nem ez a helyzet, akkor ez is lehet gond, egyszerűen nem ér el az alomig. Hirtelen váltottál tápot a csodás tulaj után, vagy csak gagyit adsz neki? Mindkettő lehet gond.
Milyen almot használsz? Sok macska finnyás, nem szereti a szililátot, nem szereti az illatost, vagy csak a szemcseméret nem mindegy... ki kell találni, hogy a macskádnak mi a jó.
Pont ezt írom, hogy ezt hiába mondanám neki, nem érti, nem azt jelenti, hogy így akarom alomba szoktatni, ez vicc lett volna, hogy azt nem mondhatom egy macskának, mert nem érek el vele semmit.
Kiscicáknak való Whiskast vettünk neki és sima macskaalmot semmi különöset... egy nyitott tálcán van neki kirakva ami kb 30*40 cm... Esetleg rakjak ki több helyre almot???
Kerdezo, mint mar mondtam, zard be egy helyisegbe az alommal, amikor nem tudsz ra figyelni. Tudom, hogy ez annyira nem idealis, de nem is kell honapokig egy szobaban tartani, csak ha nem tudsz ra figyelni, arra az idore, igy ha baleset van, nem az egesz hazat kell takaritani napi tizszer. Nalunk ez bejott, mert a macskak osztonosen szeretik elasni a kakit, a mancsaval napi tobbszor belekapartam az alomba, latta, hogy ide lehet asni, hamar szobatiszta lett teljesen. Mondjuk azt kihagytam, hogy en 3 honaposan fogadtam be egy csaladtol, de ott kinti volt, nalunk meg benti, viszont mar nagyobb volt es erettebb, igy lehet nalatok ez nem 2 het lesz, mint nalunk, de turelem.
Amugy ha volt fereghajtva, van oltasa, nem fognak a gyerekek semmit elkapni tole. Ha meg egyik sem volt, akkor irany a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!