Aktuális lenne az ivartalanítás?
A kiskandúr 6 és fél hónapos, már lekopott róla a kiscicás szeleburdiság. Az utóbbi pár napban viszont eszméletlen rossz. Órákon keresztül verekszik a másik (ivartalan ) kandúrral - a balhét ő kezdi -, mindenhová felugrál, dobozokat és papírokat tépked szét és nyargalászik fel-alá. Jelölni még nem jelölt.
Eljött vajon az ideje az ivartalanításnak?
Tény, hogy a hideg miatt többet van már bent, az udvaron azért nagyobb a mozgástere.
Igen, eljött az ideje az ivartalanításnak.
Igaz, nekem nőstények vannak, de őket is 6 hónaposan ivartalaníttattam, mikor már láttam, hogy az egyik kezd furán viselkedni.
Ezt hol olvastad kettes?
Nekem állatorvos mondta anno, hogy 7-8 hónapos kor az ideális, mindegy, hogy kandúr vagy nőstény.
A fejlődésnek semmi köze nincs ahhoz, hogy ivartalanítva van-e vagy sem.
A macska legalább nem kezd el bekattanni, jelölgetni, stb... ami a párzási időszakban van, hanem normális cica lesz, aki nem fog elszökni otthonról a nőstények után... Jobb is ha nem tapasztalja meg, milyen a párzás ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!