Normális ha ennyit költök a cicáimra?
Ugye kezdő felszerelésre ott hagytam anno 130ezer Ft-ot.
Vettem 2db szállítóboxot, 1db kaparóbútort, 4db fekhelyet, 2db alomtálca, 2db kilépőszőnyeg, 1db alomlapátot, 2db fésűt, 6db tálat és 2db tálalátétet.
+ 10db játékot.
Egyébként 2db törzskönyves Brit Rövidszőrű kandúr cica.
Azt hiszem 300000 Ft-ért vettem a kettőt.
Ugye vannak a pótolandó dolgok.
Alomzacskót, alomszagtalanítót, lazacolajat és fogkrémet 3 havonta veszek általában és ilyenkor körömvágásra megyünk kozmetikushoz.
Ez kb. összesen: 10000 Ft.
Általában 2 havonta veszek száraztápot (Wild Freedom) az 15000Ft.
Havonta veszek almot (2000Ft), nedves eledel (Wild Freedom) ez 15000Ft.
Szoktam venni jutalomfalatot az egyik játékhoz 1500Ft és ez is a Wild Freedom.
+ maláta pasztát veszek hozzá ami 1000 Ft körül van.
3 havonta féreghajtózunk és bolha elleni cseppet is akkor kap.
Ez kb. 5000Ft.
Ezt nem felvágásból írom ki, csak sokan már betegesnek tartanak ez miatt.
Szerintetek ez normális vagy tényleg vissza kellene venni?
40es igen teljesen egyetértek.
A csirke, tehén, sertés, kecske, stb. haszonállat, őket azért gondozzák hogy haszon legyen belőle.
A macska, kutya, papagáj, tengerimalac pedig hobbi állat, ők nem a haszonért vannak hanem hogy társra leljünk benne.
Bocsánat, elírtam, a csirkéhez haszonállatot akartam írni, csak félrenyomtam :)
40es voltam.
#46: A macska és kutya is "haszonállat" normál esetben. A kutya őrzi és védi az embert, vagy tereli a nyájat, hajtja a vadat, keres, stb.. a macska meg megfogja az egeret a padláson és a kamrában. Emiatt vannak ezek az állatok háziasítva.
Az már csak ilyen progresszív fasság, hogy emberek a kutyával macskával nyalakodnak és egy ágyban alszanak, gyerekpótlék gyanánt. Szánalmas.
"40es igen teljesen egyetértek.
A csirke, tehén, sertés, kecske, stb. haszonállat, őket azért gondozzák hogy haszon legyen belőle."
Ugyanolyan fejlett idegrendszerrel, érzésekkel, tudati szinttel rendelkeznek a tehenek, sertések, kecskék...stb., tisztelt kérdező, mint a te macskáid. Az más kérdés, hogy ha te ezt nem tudod belátni, elfogadni. Nem kell itt veganizmusról beszélni sem, puszta tények ezek. Csak az emberek nem gondolnak ebbe bele, rosszabb esetben hárítják. Remélem, akkor azon sem voltál még sosem felháborodva, hogy Ázsiában megeszik őket. Ott ők is haszonállatok. A te macskáidat is ugyanúgy megennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!