Sovány macska feltáplálására kinek mi vált be?
Találtam egy cicát, papírsoványan. Kb 1 hónapig csak evett és aludt, semmi nem érdekelte. Közben ivartalaníttattam, kandúr, bent lakik. Aztán 1 hónap után elkezdett játszani, nagyon aktív, napi több órát futkosik a lakásban. És megállt a hízásban, sőt. Ha 1 étkezést kihagy, már bent van a horpasza, látszik a bordája, nem egészségesen. Orvos szerint csak ilyen a genetikája, nem tud meghízni, lehet próbálkozni különféle étrendekkel, amitől erősebb, azt kell neki adni. Szóval ötleteket kérnék. Eddig magas hústartalmú száraz macskakaját evett orvosi javaslatra, mert nagyon keveseket evett(kicsi volt a gyomra szerintem) és ez számára a legtáplálóbb. Esetleg másfajta hús, vagy több zsír kéne neki? Alig van izom a cicán, a combjai sem vastag husosak, mint ismerősök cicáié, hanem szinte befele domborul. A gerincén pattog a fésű. Mivel erősíthetném fel? Rengeteget ugrál fut, csak kaja kéne hozzá. Próbáltam nyers meg főtt husokkal is kiegészíteni vagy csak azt adni, meg májat, tojást(sok vitamin), de meghajtja mindenféle kaja a száraztápon kívül, konzerv meg főleg. Ötletek? Tapasztalat, akinek sovány volt a cicája, de megerősödött?
Előre is hálás köszönet. Egyébként így is nagy cica, 5 kg, de az orvos szerint ilyen hosszú és magas cicának legalább 7 kg kéne lennie(persze nem zsírosan).
Étkezés helyettesítő? Jó ötlet, köszönöm.
Közben egy ismerősöm mondta, hogy ő mindennap a táphoz adott a cicának egy evőkanál felolvasztott kacsazsírt. Ez beválhat?
Állarpatikába.
De ha eszik, szaladgál, mi a baj?
Jó kaját kap, ennyi elég.
Egy pár év és úgy meghizik így is, hogy csak na.
Enyém is ilyen volt.
Most már csak fekszik 8 kilósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!