Melyik a jobb beltartalmi érték? Kölyök cicáknak.
1: 37% fehérje, 12% zsír, 1,5% rost
2: 35% fehérje, 12% zsír, 2% rost
3: 34% fehérje, 22% zsír, 2% rost
4: 30% fehérje 10% zsír 2% rost
5: 40% fehérje 20% zsír 2% rost
6: 34% fehérje, 18% zsír, 3% rost
Köszönöm:)
5 1 2 2 4 5 3
Köszi 😂
A magas fehérjetartalomról megoszlanak a vélemények. Általában a 35-38%-ot tartják az ideálisnak, mert a túl sok fehérje megterheli a cicák szervezetét, vesét, májat, hosszú távon nem tesz jót, főleg hogy ivartalanított cicák eleve veszélyeztetettebbek.
Aztán van olyan vélemény is, hogy ez elavult nézet, a sok fehérje jó. Nézz utána, döntsd el, hogy neked melyik oldal érvelése szimpatikusabb.
A magas zsírtartalom megint nem szerencsés, főleg hízásra hajlamos cicáknál. Személy szerint a 10-12% körüli értéket tartom ideálisnak, más szerint meg bőven jó a 20% is.
Harmadrészt: a macskatáp nem csak százalékokból áll. Nem mindegy, hogy a fehérje növényi vagy állati, hogy színhús vagy vágódhídi maradék, és hogy milyen egyéb adalékanyagok vannak a tápban.
Szóval csak százalékból nem fogsz jó véleményt kapni.
Köszi.
Tudom, de most csak a fehérje/zsír/rost % arány része érdekelt. Mindegyiket, amit felsoroltam több márkánál is megtaláltam, szóval azon belül is még bőven lesz mit választani, de a % része érdekelt most csak, hogy melyik lenne a legideálisabb.
És a többi hozzávaló?? Ez az információ így nulla! Tartósítószer, cukor, színezék, ízfokozó mentes? Lehet 60-70% fehérje is ráhazudva, ha az növényi, így átesik a cicán! A kassziagumitól pl. hasmenésük van.. sok konzervben ez adja a kocsonyát a valódi húslé helyett!
Taurin van benne? Anélkül nem fejlődik rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!