Találtam sétálás közben az erdő szélén egy dobozban egy kiscicát,már kivan nyilva a szeme de még kicsi kb 4-5 hetes lehet de nem értek hozzá mivel nem volt még cicám.Válaszolnátok pár kérdésemre?
Szerintem bánthatták is szegényt mert az orránál és a fülénél sebes egy kicsit.És a szeme is váladékozik de mint írtam holnap viszem orvoshoz.
Írhatnátok pár tanácsot a macskatartásról mert még nem volt cicám.Köszi
Szomszédban / városban nincs esetleg akinél most van mama cica? Állatmenhely a környéken?
Vizet mindenképp fecskendezz bele.
Szilárd kaját még ne adj neki, csak pépes macskakaját, esetleg cicatejet. Ha magától tud enni, akkor figyeld mire van igénye, de kb 2-3 óránként etetni kell.
Illetve érdemes neki kialakítani egy meleg helyet, pl egy cipősdobozba tegyél egy meleg plédet, hogy legyen meleg helyen, es tenyleg mielőbb vidd el dokihoz. Esetleg feltehetsz róla egy képet és abból sztem itt többen meg fogják tudni mondani, hogy milyen állapotban lehet szegényke.
Kéne szerezni macskatejpótlót. Gondolom az orvosnál van, ő tud adni, addig nem tudom mi lesz szegénnyel :(
És mindenképp törölgesd finoman langyos vizes ronggyal a fenekét, az anyacica is ingerli nekik nyalogatással, mert úgy tudnak kakilni.
Amit ma tudsz tenni, kamillaval, vagy sima vízzel mosd le az orrát, arcát nagyon óvatosan a szemét.
Ne adj neki tejet, csak latozmentest, meg egy ki konzervet összetörve, amit ott kapsz.
Hiába írok neked akármilyen márkájú cicakajat, ha ma nem tudod beszerezni.
Holnap az orvos segít.
Ha vörös fehér, akkor valószínű kisfiú cica.
Nem biztos, hogy bántották, csak nagyon koszos igénytelen helyről származhat szegényke
Állateledel boltokban lehet kapni tejpótló/elválasztó tápszert, végszükség esetén laktózmentes tej vagy kecsketej.
Pisilni még nem tud magától, vizes vattával kell neki a fenekét törölgetni hogy pisiljen.
Egy szőrmentes(!) plédet tegyél be neki dobozba, régi köntös vagy polárpulóver is megteszi.
2-3 óránként kell etetni, utána pisiltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!