Gazdi nélküli cicát etetni?
Van lakótelepi házunk előtt két cica és etetjük ketten a szomszéd aszonyommal. Van a lépcső házban 1-2 emberke aki ezt nem tolerálja. Nem hagyjuk ott a maradékot, általában este 7 és fél 8 között jönnek esznek és elmennek.Itt a házba a macska ellenes egyének azt mondják, hogy a cica ide vonza a patkányokat.Ez hülyeségnek tarom,mert éppen ellenkezőleg meg fogdossa a macsek.Láttunk pár döglött patkányt a konténer mellett ami kb..15-20 méterre van a háztol,tehát közel.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire van igazam,hogy nem hagyom elűldözni a cicákat.Mit tegyek,hogy nem bántsák őket. Szegények úgy várják a kaját. Még simogatni is hagyják magukat. De mire felérek a lakásomba már ott van az egyik szomszéd és hajkurássza őket,kidobja a kajájukat vizüket. Mit csináljak?
Kerdezo, nezd. Ugyanannyi joguk van nekik is nem megturni a macskat, mint neked etetni, sot.
Ne legyel eroszakos. Inkabb keress nekik gazdat, mielott ok tuntetik el, vagy patkanymerget esznek.
Teged is feljelenthetnek zaklatasert peldaul, ugyhogy ugy fenyegesd a szomszedaidat.
Szólj állatvédőknek, hogy csináljanak valamit a cicákkal.
Amúgy nem tudom mekkora a lakásod, de 3 cica simán elfér egy 2 szobásban is, nekem is 2 szobásban volt 4 (befogadtam őket).
Keress nekik gazdit, facebook csoportokba tedd fel, jófogásra is.
Majd a macska ellenesek egyszer bekattannak, odahívják kajával a cicákat magukhoz - azok meg mit sem sejtve odamennek- elfogják, megverik, kinyírják őket.
Vagy "csak" megmérgezik őket.
Ha már befogadni nem tudod őket, akkor szerintem ne neveld őket arra hogy megbízhatnak az emberben.
Ez lesz a vesztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!