Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Gazdi nélküli cicát etetni?

Gazdi nélküli cicát etetni?

Figyelt kérdés

Van lakótelepi házunk előtt két cica és etetjük ketten a szomszéd aszonyommal. Van a lépcső házban 1-2 emberke aki ezt nem tolerálja. Nem hagyjuk ott a maradékot, általában este 7 és fél 8 között jönnek esznek és elmennek.Itt a házba a macska ellenes egyének azt mondják, hogy a cica ide vonza a patkányokat.Ez hülyeségnek tarom,mert éppen ellenkezőleg meg fogdossa a macsek.Láttunk pár döglött patkányt a konténer mellett ami kb..15-20 méterre van a háztol,tehát közel.

Kérdésem az lenne, hogy mennyire van igazam,hogy nem hagyom elűldözni a cicákat.Mit tegyek,hogy nem bántsák őket. Szegények úgy várják a kaját. Még simogatni is hagyják magukat. De mire felérek a lakásomba már ott van az egyik szomszéd és hajkurássza őket,kidobja a kajájukat vizüket. Mit csináljak?

2020. nov. 14. 12:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
Azt nagyon benézted, hogy azt hiszed, hogy a neten huszárkodók meg fogják rakni a szomszédot.
2020. nov. 14. 13:54
 12/17 A kérdező kommentje:
9/ Remélem nem lesz igazad,hogy megmérgezik őket . Akkor tuti feljelentem őket.
2020. nov. 14. 13:56
 13/17 anonim ***** válasza:
44%

Kerdezo, nezd. Ugyanannyi joguk van nekik is nem megturni a macskat, mint neked etetni, sot.

Ne legyel eroszakos. Inkabb keress nekik gazdat, mielott ok tuntetik el, vagy patkanymerget esznek.

Teged is feljelenthetnek zaklatasert peldaul, ugyhogy ugy fenyegesd a szomszedaidat.

2020. nov. 14. 14:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Szólj állatvédőknek, hogy csináljanak valamit a cicákkal.

Amúgy nem tudom mekkora a lakásod, de 3 cica simán elfér egy 2 szobásban is, nekem is 2 szobásban volt 4 (befogadtam őket).

2020. nov. 14. 14:40
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
#14 azért az személyiségtől meg az egymáshoz való viszonytól is függ, ha marják egymást két macska is sok egy kétszobásban.
2020. nov. 14. 14:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Keress nekik gazdit, facebook csoportokba tedd fel, jófogásra is.

Majd a macska ellenesek egyszer bekattannak, odahívják kajával a cicákat magukhoz - azok meg mit sem sejtve odamennek- elfogják, megverik, kinyírják őket.

Vagy "csak" megmérgezik őket.

Ha már befogadni nem tudod őket, akkor szerintem ne neveld őket arra hogy megbízhatnak az emberben.

Ez lesz a vesztük.

2020. nov. 14. 16:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak van igaza. Nálunk is egyszer egy kidobott cicát etetett egy szomszéd. Mondtuk neki, ha már ilyen szelíd vigye be, nehogy baja essen odakint. Csak sumákolt, hogy "megszokta már kint szeret vadászni", "próbálta bevinni, mindig nyávogott", "majd most már hamarosan megszokja, mikor néha felhozom" stb. Egy másik szomszéd meg megelégelte, hogy folyton itt van, bottal úgy oldalba vágta, hogy belső vérzése lett, meghalt. Utána derült ki, hogy a cica vemhes volt.
2020. nov. 14. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!