Gazdi nélküli cicát etetni?
Van lakótelepi házunk előtt két cica és etetjük ketten a szomszéd aszonyommal. Van a lépcső házban 1-2 emberke aki ezt nem tolerálja. Nem hagyjuk ott a maradékot, általában este 7 és fél 8 között jönnek esznek és elmennek.Itt a házba a macska ellenes egyének azt mondják, hogy a cica ide vonza a patkányokat.Ez hülyeségnek tarom,mert éppen ellenkezőleg meg fogdossa a macsek.Láttunk pár döglött patkányt a konténer mellett ami kb..15-20 méterre van a háztol,tehát közel.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire van igazam,hogy nem hagyom elűldözni a cicákat.Mit tegyek,hogy nem bántsák őket. Szegények úgy várják a kaját. Még simogatni is hagyják magukat. De mire felérek a lakásomba már ott van az egyik szomszéd és hajkurássza őket,kidobja a kajájukat vizüket. Mit csináljak?
Nagyon buta szomszédaid vannak, a macska pont hogy eltünteti a patkányokat, régen is ezért tartották falusi házaknál.
Nem tudjátok esetleg befogadni őket?
Vagy feltenni őket facebookra, hátha valaki befogadja őket? Vagy szólni valami állatvédő szervezetnek?
Ha ennyire megszeretted oket, akkor fogadd be oket magadhoz, mast nem tehetsz. Az a baj, hogy a macskak kart tudnak azert okozni, ossze kakilnak es pisilnek mindent, el tudom kepzelni, hogy valakinek ez nem tetszik, foleg egy lakotelepen. En amugy imadom a macskakat, nekem benti van, de nagymamam kertjeben pl eleg nagy pusztitast vegeztek a szomszed macskai, szoval sajnos ebben is van tapasztalatom.
Az lesz a vege, hogy elvitetik oket egyebkent valakivel, jobb esetben menhelyre kerulnek, rosszabb esetben meg csak ugy kirakjak oket valahol messzebb.
"a cica ide vonza a patkányokat"
Ekkora hülyeséget régen hallottam :D Szerintük együtt bandáznak a patkányokkal, vagy mi a szösz? :D
Nekem már van cicám egy Sziámi. Nem tudom befogadni őket sajnos.
Arra én is gondoltam,hogy fel teszem az internetre,hátha meglincselik őket. Be is fenyitettem,hogy ha nem hagyják békén a cicákat fel teszem a nettel és lesz olyan aki finoman szólva hátsón billenti az állat ellenes egyént.
A panel ház a város szélén van. Baja Duna u. aki ismerős erre. Itt a lidl is. Nem kakilnak a kertbe vagy ilyesmi.közel van a Duna part és kiserdő. Szemben a fűtőmű, szerintem ott alszanak vagy valami ilyen helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!