4 hónapos a cicám, meddig kell junior táp neki? (száraz)
Nem fogja megunni, viszont ha valamiért tápot kell váltani akkor lehet nem fogadja el a másikat. Érdemes néha más márkát, más ízt venni. Elég jó húsban lehet ha 4 hónaposan 2,5 kg! Az én cicám 1,7 kg volt ennyi idősen, pedig fiú. A kölyök tápokat 1 éves kor alatt kell adni, mert addig növekednek a cicák és ezeknek más az összetétele mint a felnőtt tápoknak, a falatkák pedig kisebbek, kismacskaszájhoz valók. De ha valamiért felnőtt tápot is kap, semmi baja nem lesz.
Megkérdezhetem, hogy most milyen eledelt kap?
12 hónapos korig ajánlott a junior
Milyen márkát kap?
De igenis sok különbség van
Egy kölyökmacska megfelelő fejlődését biztosítja a kölyöktáp, míg egy felnőttáptól kialakulhat hiánybetegség is
Minőségi tápnál kb tökmindegy.
A vadmacskáknak sincs kölyökhús, seniorhús, adulthús.
Ha nagyrésze hús, a maradék zöldség, gyümölcs, gyógynövény, akkor mindent megkap.
Van különbség, a kölyök tapokban sokkal nagyobb a fehérjetartalom, mert több energiára van szükségük. Egy felnőtt táp nem biztosítja ezt számára, vékonyka lenne mellette. Míg egy felnőtt a kölyök táp mellett nagyon elhízna.
A nyers húst a táppal valóban nem túl célszerű keverni, ezt már kifejtette a 4es válaszoló.
Nálunk senki se unta még meg, pedig ugyanazt a kittent kapták 1 éves korukig.
Az én macskám 4 éves, és 4 éve kb ugyanazt eszi, és semmi mást nem hajlandó. Én vettem neki már mindent, de nem ette meg. Csak ugyanazt a max 2 márkát. Szóval nem szoktak ráunni.
Egy éves korig célszerű a junior táp, amíg fejlődik, utána elég a felnőtt táp. De nem lenne semmi baja ha másmilyet kap, csak a juniorban több a tápanyag.
fehérje/zsír
Purizon:
-kitten: 44/20
-bárány: 42/20
-szarvas: 42/20
-hal: 44/20
-csirke: 44/20
-vaddisznó: 44/20
-marha: 42/20
-kacsa: 44/20
-steril csirke: 46/11
-steril pulyka: 44/14
Az Orijen meg pl alapból úgy írja, hogy Cat & Kitten minden tápja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!