Hamarosan lesz egy macskám, ezeket hogyan oldjam meg?

Igaza van az előttem szoloknak.
Tényleg ne legyen inkább macskad.
Mi is morgunk ha ugrál a fejunkon, meg nem hagy békén, de ez nem igazi düh.
Csak a megszokás
Hisz ránézek a kis arcára, és nincs is meg probléma.

Ha elzárod egy helyiségbe, sokkal gyagyásabb lesz. Eleinte az enyéim is éjszakai műszakban dolgoztak 1-2 éves korukig, de lassan megszokták, hogy a gazdik éjszaka alszanak és ők is átalusszák az éjszakát. Ha nem foglalkozol vele, nem fog a fejeden ugrálni, rájön, hogy nem ér el vele semmit. A cicák olyanok mint a kisgyerekek, sok türelem kell hozzájuk, de azért nevelhetőek. Szeretettel!
Sokan dicsérik a macskamentás párnát, állítólag tényleg lenyugtatja őket. Egyébként meg még nem is tudod milyen természetű lesz a cicád, nem mindegyik ilyen hétördög.
Az egyik, akit menhelyről hoztam kölyökként, az első perctől velünk aludt, és békén hagyott minket. A másik akit találtunk szintén kölyökként, ő eleinte lepisilt ezt-azt, stresszes volt, de kinőtte. Legfeljebb néha hajnalban ébreszt.
Jó minőségű alomban nem lehet érezni a pisiszagot, de azért nem árt mielőbb kiszedni belőle a cicapogácsát. A jó alom jól csomósodik, ezért könnyű lapáttal kiszedni csak azt a részt ami átnedvesedett.
Ami jobban bűzlik az a kaki, főleg ha nem temeti be. :-)
Egyébként meg a cicákra nem lehet haragudni, engem egyáltalán nem zavar ha éjszaka motoszkálnak, kimondottan megnyugtat a jelenlétük.

A mai macskaalmok már semmi szagot nem engednek át, csak jó minőségűt vegyél, meg fedett cicawc-t.
Be/kizárni valószínűleg lehetetlen lesz, mert addig fog nyávogni, ugrálni és kaparni az ajtót, amíg az nincs, amit ő akar. (A sajátomból kiindulva.)
Attól még, hogy a nappaliban alszanak miért nem lehet ő is ott éjszaka?
Viszont úgy tényleg ne legyen állatod, hogy a család többi tagja nem akarja, csak kinyafogtad, mert folyamatosan veszekedni fognak veled miatta. A cicatartásnak vannak negatív oldalai is, amik eltörpülnek akkor, ha szívből rajongasz érte, de aki csak megtűri, az csak ezeket fogja látni. Én például múltkor arra értem haza, hogy lehányta az ebédlőasztalt - ahova természetesen nem mehet fel. Nekem az első gondolatom a macska körül forgott és pont nem érdekelt, hogy takarítanom kell utána, de hálát adtam, hogy anyámék ezt nem látták (nem együtt élünk), mert biztosan hallgathattam volna, el se mondtam nekik.

nekem tegnap éjjel a takarómat hányta le. nem volt egy öröm erre ébredni (kimosni sem), de a macska még mindig nálam van és még egy taslit sem kapott
és hogy érdemben is szóljak: tegyétek el a kifli/zsömle zacskóját, abba könnyű belelapátolni a pisit-kakát, extra pénzbe se kerül, és máris lehet kivinni a kukába.

Szerintem egy olyan helyen, ahol még a családtagoknak sincs saját, külön szobája, oda már tényleg csak egy macska hiányzik...
NE legyen macskád!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!