Miért nem szokik le róla a cicó hogy felmászik az asztalra?
Mivel még elég fiatal ezért simán meg tudod nevelni. Adj neki egyre nagyobb pofonokat mert nem tudod neki szépen elmagyarázni hogy :"cicuka légyszike ne mássz föl az asztalra mert az nem jó nekem"
Egy macska olyan mint egy gyerek...áldás de ha nincsen megnevelve akkor kész pokol...és mire felnő addigra megy neki a falnak. Nevelni..kell. És ha megpofozod az nem azt jelenti hogy te őt utálod hanem azt hogy mivel te vagy az anyja/apja/gazdája..hívjuk akárhogy....meg kell tanulnotok kölcsönösen tisztelni egymást és gondoskodnod kell róla..ami nem csak etetésből és simogatásból áll hanem nevelésből is. Ne félj..pofonvágni a cicát ha nem ért. Sok sikert:))
Kinga, ha ilyen nagy macskaszakerto vagy, tudnod kellene, hogy hiába vered a macskád, félni, rettegni fog tőled, melletted majd nem mer megmoccanni sem, de ha nem látod, ugyanúgy kieli magát.
Tényleg remélem, hogy nincs gyereked.
Nem érted a lényeget. Nem verni kell a macskát...te jó ég.
Megmutatni neki hogy mit nem szabad csinálnia.És nem az a lényeg hogy megutáljon hanem hogy tudja hogy te vagy a főnök...egy olyan fönök aki kölcsönösen szeret DE...nem lehet megvezetni.Gondolom ha a macskás felmászna az asztalra akkor te addig ameddig ő leveszi a kaját onnan te csak messziről néznéd és azt gondolnád magadban hogy: "jaj nemár...soha nem fogja abbahagyni"...persze hogy nem fogja abbahagyni addig ameddig nem tudja hogy ez rossz dolog. És amikor nem vagy ott akkor azért csinálja újból mert nincs meg a kölcsönös tisztelet de ha jobban megismered a saját macskádat akkor tudni fogsz mindent. És én többet erről nem vitázok mert ez már szánalmas.
A fasiszta nevelési módszereket hagyjuk inkább...
Egyébként az ő szemszögéből inkább az a kérdés, hogy "Hogyan lehetne hozzászoktatni a gazdit ahhoz, hogy úgyis az lesz, amit én akarok? :)"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!