Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska nevelés?

Kicsibarany kérdése:

Macska nevelés?

Figyelt kérdés

Kinti-benti tartású macskát sikerült már valakinek megnevelnie, hogy bent nem szabad felugrani semmire, és mondjuk csak az előtérbe mehet? Nincs ajtó az előtérből a ház belseje felé, így azzal nem tudom megállítani.

Van itt egy 3 éves macska, 2 évig kinti benti cica volt, most májusban kinti lett. Így hogy jön a hideg, nagyon szeretne újra kinti-benti lenni. Lett közben baba, nincs már rá idő és energia, hogy egész nap takarítsuk a fél lakást a macska saras mancsa és a szőre után.

Mielőtt írnátok, azt már régóta próbáljuk hogy rászólunk ha felugrik, addig jutottunk csak, hogy akkor ugrik már fel, ha nem vagyunk a közelében.

#macsakanevelés
2020. okt. 15. 12:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Hát például keressetek neki olyan gazdát, aki

1. Csak bent tartja, ugyanis kint rohadt veszélyes neki és ő is veszélyes a kicsi állatokra.

2. Foglalkozik vele azután is, hogy gyereket szül...

2020. okt. 15. 12:48
 2/14 A kérdező kommentje:

1. Nem, nem fogjuk elpasszolni.

1,5. Ő régen is utált folyton bent lenni, inkább kint szeretett lenni, csak néha jött be aludni, meg kb. rosszalkodni.

2. Foglalkozunk vele, miből gondolod hogy nem?

2020. okt. 15. 12:50
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Elsőre másképp értelmeztem, amit írtál, sajnálom! Örülök, ha foglalkozva van vele.

Viszont tapasztalatból mondom, hogy ha kint jobban is érzi magát, simán meg tudja szokni, hogy bent legyen csak. Én akkor döntöttem úgy, amikor a cicám elkapott egy betegséget, amibe majdnem belehalt, hetekig szinte magánál se volt, százezrek mentek el a kezelésre, de hála istennek túlélte! Azóta nem engedem ki és úgy gondolom, hogy nem is szabadna senkinek se. Már 3 éve idebent van csak és eleinte sokat járkált nyávogva az ajtó előtt, ugrált mindenhova, de idővel megszokta és már az se érdekli, ha nyílik az ajtó. Lehet, hogy bunkón fogalmaztam meg az első válaszomat, de attól még úgy gondolom, hogy ezt így lenne csak szabad. Nem beszélve arról, hogy tilos az állatodnak a telken kívül kóborolni.

2020. okt. 15. 13:03
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi, de most nem a kinti/benti tartásról akarok beszélgetni, az külön topic.

Neveléssel kapcsolatban tudsz vagy tud valaki használható tanácsot adni?

2020. okt. 15. 13:05
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Macskakat nem lehet ugy nevelni, mint egy kutyat. Vagy keritsetek le valahogy azt a reszt, ahova bejohet, vagy akkor ha ennyire zavar, legyen csak kinti. En sem ertek egyet a kint tartassal, nekem is benti macskam van, de meg mindig jobb, hogy van gazdaja, aki meg foglalkozik is vele, minthogy kobor legyen, vagy olyanhoz keruljon, akihez nem kene.
2020. okt. 15. 13:08
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt 100% nem tudod a macskának megtanítani. Még jó eséllyel egy kutyának sem...

Ha nem vagy ott, és nem látod, nem fog a macska megállni az előtérben, beljebb fog menni.

Nekem pl. a kutyán pontosan tudta, hogy tilos az ágyra felmenni. Éjjel mégis felment, de nagyon okos lévén, amint meghallotta az ébresztőórát a hálóból, leugrott, és átfeküdt a saját fekhelyére... így mire kimentünk, ártatlan tekintettel nézett ránk a kutyaágyról (a kanapén maradt szőrök elárulták, ANNYIRA azért nem volt okos, hogy erre is figyeljen).

A macska nem azt mondom, hogy kevésbé okos, csak kevésbé szabálykövető, mint a kutya. Ha ott vagytok, lehet, hogy megmarad az előtérben, de ha nem látjátok, csak akkor marad ott, ha ő is úgy akarja... ezt úgy tehetitek meg, hogy vonzóvá teszitek neki az előteret: pl. a meleg radiátoron egy puha fekhely. De mondjuk az is belejátszhat, hogy ő VELETEK is szeretne lenni, nemcsak egyedül a puha fekhelyen... de azért meg lehet próbálni.

2020. okt. 15. 13:11
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Tipikus, miután lefialsz ki van dobva.

Keress neki gazdát.

Nem akar kinti lenni. Neki nem jó ez az élet.

Ha minimálisan szereted még, akkor tedd fel facebookos macskás csoportokba gazdikeresőnek. Akár álprofillal ha nem akarod vállalni a fejed.

2020. okt. 15. 13:52
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Annyira szomorú ilyeneket olvasni... :(

A macskát nem fogod így megnevelni. Még a bútorokra való felmászásról talán le lehet szoktatni követketességgel, de az hogy csak x szobában lehet, az nem hinném hogy menni fog.

Vagy legyen benti, vagy keressetek neki olyan gazdit aki tud vele megfelelően foglalkozni szerintem.

2020. okt. 15. 14:38
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Inkább adjátok örökbe! Jobb lesz neki is, nektek is. De inkább neki...
2020. okt. 15. 19:52
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Szegénykém. 😕 Keressetek neki egy normális gazdit.
2020. okt. 16. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!