Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan célszerű etetni egy...

Hogyan célszerű etetni egy kismacskát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Söfőr vagyok és a mai napon találtam egy nagyjából 3-4 hetes kismacskát egy félre eső területen ahol majdnem elütöttem. Úgy döntöttem hogy hazahozom. Megfürdettem, adtam neki tejet és betettem egy kibélelt kis kutyaházba.

Nem adtam neki szilárd ételt annak ellenére hogy a fogai már kint vannak.

Hogyan érdemes etetni? Mikor kezdhetek neki szilárd ételt adni és mit volna érdemes?

A munkámból adódóan nem igazán vagyok itthon nap közben, szóval nem feltétlen lesz időm játszani vele, de azért szeretném felnevelni és ehhez kérdnék pár tanácsot.

Köszönöm!

2020. szept. 30. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Tejet felvágottat kolbászt ne ! Nem emészti teli van adalékokkal hormonokkal zsírral .Száraztapot szerezz , de jobbat mint az olcsó tv reklamos gagyit .
2020. szept. 30. 21:36
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Milyen jó ember vagy! :)

Itt mindent megtalaksz:

[link]

Reszlet innen: " Etetés

A nagyon pici cicáknak anyatej pótló tápszerre van szükségük. Ehhez valamilyen etetőedény szükséges. Az állatorvosok általában a szemcseppentőt ajánlják vagy egy kisebb fecskendőt. Bár a legtöbb kisállat áruházban és orvosi rendelőben lehet kapni cumisüveget és hozzávaló cumit, a legtöbb kiscica nem tudja a cumiból kiszívni a tejet. Ebben az esetben önnek kell a szájába nyomkodnia a tejet, míg a cumi a kicsi szájában van.

Nem csak cumisüvegből, de tejpótló tápszerből is igen széles a kínálat. Ahhoz, hogy el tudja dönteni, melyik a pénztárcájának és a cica igényeinek legmegfelelőbb termék, érdemes azok ajánlását és összetételét elolvasni. Mi itt böngésztünk. "

2020. szept. 30. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Zoopluson már elfogadható áron vannak 10 kilós változatok amiben hús tartalom is van már.
2020. szept. 30. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

A tehéntejtől hasmenése lehet, majd figyeld a végterméket (ha sokáig tart, kiszáradást is okozhat ilyen kicsiknél)!

Ha eljutsz vele dokihoz, biztosra megmondja,mennyi idős és hogy tejpótló tápszert érdemes-e adni neki. Óvatosan próbálhatsz adni picire összevágott sótlan főtt csirkét,májat például. Kismacskáknak való száraz/nedves eledel, ami már nem gagyi a Fresnapfban akár a sajátmárkás Premiere, vagy Purina One, Iams és a többi, felfelé. Drukkolok nektek :)

2020. szept. 30. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Vidd el dokihoz. Fereghajtot ad neki. Megnezi a fülét, hogy atkas-e. Kesobb ivartalaníttatsd.
2020. szept. 30. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Ekkora macskát még naponta 5-6 alkalommal kell etetni, nem a játék a legnagyobb probléma! Tápszerrel kell etetni, és csak most kezdődik a hozzá táplálás néhány falattal. Minél hamarabb vidd el állatorvoshoz, hogy megállapítsa a korát.

Nem tudsz esetleg képet linkelni róla?

2020. szept. 30. 22:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az alvóhelyére tegyél valami puha plédet vagy plüssállatot, amihez hozzábújhat. Ilyen kicsiknél ez még sokkal fontosabb, mint a játék. Alapesetben az anyjukkal, testvéreikkel összebújva alszanak, stresszhelyzetet okoz náluk, ha nem bújhatnak valamihez.
2020. szept. 30. 23:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged. Mára már megnyugodott. Tegnap még nyávogott egész nap. Puha plédet már tegnap adtam neki. Megpróbálok minél előbb macska tápszert szerezni és elvinni állatorvoshoz.
2020. okt. 1. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!