Hogyan célszerű etetni egy kismacskát?
Sziasztok!
Söfőr vagyok és a mai napon találtam egy nagyjából 3-4 hetes kismacskát egy félre eső területen ahol majdnem elütöttem. Úgy döntöttem hogy hazahozom. Megfürdettem, adtam neki tejet és betettem egy kibélelt kis kutyaházba.
Nem adtam neki szilárd ételt annak ellenére hogy a fogai már kint vannak.
Hogyan érdemes etetni? Mikor kezdhetek neki szilárd ételt adni és mit volna érdemes?
A munkámból adódóan nem igazán vagyok itthon nap közben, szóval nem feltétlen lesz időm játszani vele, de azért szeretném felnevelni és ehhez kérdnék pár tanácsot.
Köszönöm!
Milyen jó ember vagy! :)
Itt mindent megtalaksz:
Reszlet innen: " Etetés
A nagyon pici cicáknak anyatej pótló tápszerre van szükségük. Ehhez valamilyen etetőedény szükséges. Az állatorvosok általában a szemcseppentőt ajánlják vagy egy kisebb fecskendőt. Bár a legtöbb kisállat áruházban és orvosi rendelőben lehet kapni cumisüveget és hozzávaló cumit, a legtöbb kiscica nem tudja a cumiból kiszívni a tejet. Ebben az esetben önnek kell a szájába nyomkodnia a tejet, míg a cumi a kicsi szájában van.
Nem csak cumisüvegből, de tejpótló tápszerből is igen széles a kínálat. Ahhoz, hogy el tudja dönteni, melyik a pénztárcájának és a cica igényeinek legmegfelelőbb termék, érdemes azok ajánlását és összetételét elolvasni. Mi itt böngésztünk. "
A tehéntejtől hasmenése lehet, majd figyeld a végterméket (ha sokáig tart, kiszáradást is okozhat ilyen kicsiknél)!
Ha eljutsz vele dokihoz, biztosra megmondja,mennyi idős és hogy tejpótló tápszert érdemes-e adni neki. Óvatosan próbálhatsz adni picire összevágott sótlan főtt csirkét,májat például. Kismacskáknak való száraz/nedves eledel, ami már nem gagyi a Fresnapfban akár a sajátmárkás Premiere, vagy Purina One, Iams és a többi, felfelé. Drukkolok nektek :)
Ekkora macskát még naponta 5-6 alkalommal kell etetni, nem a játék a legnagyobb probléma! Tápszerrel kell etetni, és csak most kezdődik a hozzá táplálás néhány falattal. Minél hamarabb vidd el állatorvoshoz, hogy megállapítsa a korát.
Nem tudsz esetleg képet linkelni róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!