Mivel etessem? Lehet neki házilag főzni valamit? Ha igen, mit? Elég lenne neki inkább több száraztápot adni mint konzervet?
Nézd már meg a kategóriát...-.-'
Egyértelmű, h a kérdező, vizilovat tart...
13:11es nagyon okos vagy.
Talán találjam ki, hogy milyen állatra gondol?
Macskára, kutyára? mire???????
Nézd meg akkor a kategóriát mégegyszer..ne neked álljon máár feljebb, amiért ostoba vagy...
De a kedvedért, inkább elárulom, h "Állatok > Macskák" csak azért, h ne kelljen tovább sötétben élned.
Egyébként a macskákat, rá lehet szoktatni a házi kosztra. Persze, ésszel, nem babfőzelék, meg ilyenek.
Száraztáp, meg végülis, mehet neki, de nem fogja folyamatosan azt enni, csak néha rágcsál belőle.
Különböző húsokat megfőzhetsz nyugodtan, nem túl fűszeres vízben. Keverhetsz hozzá párolt rizst.
A belsőségekben, sok a vas, azt is adhatsz neki, arra figyelj, h a sertés húst, jól főzd át, mert betegségeket kaphat, férgesedhet.
Pedig az én cicáim igenis szeretik a főzeléket, talán a benne lévő tej miatt. És a főtt krumplit meg a kukoricát, sajtot és joghurtot is...
De legjobban a konzerv kaját.
a babfőzeléket ??:D
Egyik állatnak sem ajánlatos, hüvelyeseket adni, mert felfújja!
A tejet, a tévhittel ellentétben, nem tudják lebontani, és finoman szólva is körbefossa a házat..persze, kis mennyiségben nem lesz baja, de nem szabad.
Hasmenésre, pedig a rozs, teljesen jól beállítja a dolgot.
A konzervekkel, pedig az a probléma, h több benne a víz, mint a tápanyag. A jó minőségű konzervek, pedig árban úgy jönnek ki, mintha szín húst vennél neki, éés párolt zöldségeket, rizst, vagy egy kis tésztát főzöl mellé. :)
Persze, ez csak az én meglátásom, akinek más a tapasztalata, az sem biztos, hogy rossz.
Utánaolvasva az interneten, én arra jutottam, hogy a leggazdaságosabb, és legegészségesebb lenne külön "főzni" neki. (Azért idézőjelben, mert a fő alkotórésze az egészséges macskakajának a nyershús).
Ugyanilyen jó lenne a drága, emberi fogyasztásra alkalmas húsokból készült márkás táp is.
Az oszlásnak indult dögökből, és más veszélyes biológiai hulladékokból készült kommersz tápok viszont kerülendők. Az ilyen tápokat evő macskák csak a tápba csaliként kevert vegyianyagoktó "boldogok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!