Megnéznétek? Hiányzik valami erről a listáról?
Sziasztok!
Október végén hozzuk el a kiscicánkat és hamarosan szeretném beszerezni a dolgait. Ezeket írtam össze, szerintetek ezen kívül kell neki más?
Etetés, vitaminok etc.
-itató és etető tálka
-száraztáp (Royal Canin Feline Breed Nutrition Brit rövidszőrű kitten)
-nedves eledel (itt több ízt néztem, pl. csirke + lazac, csirke + kacsa stb. Real Nature és Royal Canin márkát)
-jutalomfalat
-szőroldó paszta
-dobozos macskafű (benti cica lesz)
WC:
-alomtálca
-kakilapát
-macskaalom (csomósodó)
-szagtalanító granulátum (ez nem tudom, mennyire "musthave")
Séták, utazások
-hám, póráz
-hordozótáska + bele pléd, 1-2 játék
Ápolás
-fésű (speciálisan macskáknak való + Tangle Teezer
-cicasampon
-bolhanyakörv (? ezt nem tudom, hogy mennyire kell, mivel benti cica lesz)
Egyebek
-kaparófa és kaparórúd
-fekhely + bele egy saját puha pléd neki
-játékok (4-5 darab egyszerre maximum)
Amiket nem tudok/bizonytalan vagyok:
Alomból olyat vegyünk, ami szabadon van, tehát nincs rajta ajtó, tető? Vagy azért az jobb mindenkinek?
Ha válogat/nem eszi meg, amit kitettünk neki, meddig erőltessük? Tehát rögtön adjunk neki mást, vagy azért mondjuk 2-3 óráig hagyjuk elől neki, "hátha megkóstolja" alapon?
Nyers, vagy főtt húst kaphat? Anyukáméknál 2 cica van, ha ő főz hétvégente, a macskák sorban állnak a konyhában a nyerc csirkehúsért, lazacért. Vagy sokszor (heti egyszer kb) főz nekik külön májat, csirkemellet (nyilván bármiféle fűszer nélkül). Ez mennyire jó, ehet ilyet, vagy inkább maradjunk a Real Nature, Royal Canin márkáknál etetés terén?
Igen, a Furminátor az egyik fésű, csak pl. barátnőm cicája azt ki nem állhatja és ő csak a saját Tangle Teezerjével tudja fésülni. Ezért gondoltam, hogy veszek mindkettőt, aztán majd meglátjuk, melyik a befutó.
Nyilván visszük majd rendszeresen állatorvoshoz. De mint láthatod, a listán most olyanok szerepelnek, amit megvásárolhatok a Fressnapfban. Kétlem, hogy az állatorvosunk ott is rendelne. :)
"Hám, póráz macskának?"
Igen, házon kívül nagyon hasznos mint a kettő. A szüleimnél két sziámi cica van, úgy szoktak kijárni, hogy édesanyám vezeti mind a kettőt pórázon. Ha pici koruk óta hozzá vannak szoktatva, akkor simán lehet velük így közlekedni, teljesen természetes nekik.
A Furminatort én is javaslom.
Az az egyetlen amivel nyugodtan tudom fésülni a cicám, még élvezi is.
Bolhanyakörv semmire se jó, irritációt is okozhat, és balesetveszélyes. Inkább tablettát javaslok. Az nekünk mindig bevált.
Nekem is benti a cicám, de már volt bolhás. A környékemen sok a kinti macsek, akár a lábunkon is bevihetjüka bolhákat/cipő talpán a petét, stb. (Más magyarázatra legalábbis nem tudok gondolni)
Kaphat nyers húst is, csirkenyakat feldarabolva, a fogainak kimondottan jó.
Rendszeresen kell féreghajtózni.
Alomtálcából nekünk a magas peremű jött be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!