Ilyen esetben mit lehet tenni?
A szomszéd macskája a mi pincénkbe tette le az 5 kismacskáját.Ebben az évben ez a 2. kölykezése. Eddig 10 kicsi cica van szerte széjjel itt a kertek között mászkálnak és kuncsorognak kajáért.Amúgy az anya macskának tuti van gazdája itt a környéken, mert ápolt macska.Elviszi majd a kiscicákat ha már akkorák, hogy biztonságosnak érzi, hogy szabadba vigye őket? Vagy ezeket már azért tette ide, mert mindig van lehulló kaja és úgy döntött ők már a mi macskáink lesznek.
Ne értsetek félre.Szeretem a macskákat, nálunk is van egy lány meg egy fiú.Ivartalanítottak, mert nem szeretnénk macskahegyet.Oltottak,rendszeresen állatorvoshoz hordjuk őket, chipet is kaptak(pedig az egyik sima kóbor macska amit találtunk és megmentettünk) szóval nincs bajom az állatokkal.DE még +5 macska már sok volna.Főleg mert gyerekünk is van és ha mindenkinek normális kaját akarunk adni akkor ez a telő ami nálunk belefér állat szinten.
Vagy keressem meg az anyamacska gazdáját és szóljak neki hogy hali, itt vannak a kiscicái?Őszintén szólva ha ez az 5 is megmarad és egyik se lesz ivartalanítva, hamarosan egész macskafarm lesz a környék...Kicsit aggódom emiatt.De gondolom elküldene a gazda a faxba ha szólnék, hogy esetleg ivartalanítása az állatot.
MIt lehet ilyen helyzetbe tenni?
"az anyamacska.De mondjuk ha meg azt is elviszik és keresi a gazdája akkor meg gáz, ha elvitetem."
Miért lenne gáz?
Eleve bizonyítsa hogy az övé, gondolom chipelt, oltott, nyilvántartott cica, szóval biztos könnyen tudja igazolni, hogy az övé. :))))))
Mondjuk én eddig tényleg abban a hiszemben voltam, hogy majd előbb-utóbb hazaviszi őket, de aztán írta valaki, hogy itt maradnak.Azt meg nem tudom megcsinálni ha előjönnek, hogy nem adok enni nekik, meg azt se akarom hogy csak úgy mászkáljanak a környéken, mert sok macska van, de azért kutyás házak is vannak, sajnálnám ha széttépné őket valamelyik kutya.
Hát esetleg finoman megpróbálok érdeklődni annál akiről gondolom, hogy a gazdája lehet.Minden esetre én érzem égőnek, hogy utána kell menni a gazda kilétének.
Nemrég vettük ezt a házat, nálunk még csak félig meddig zárt a kert, most zárjuk le teljesen minden fronton ha az idő engedi.Szerintem utána nekünk sem lesznek ilyen meglepetések, csak azért az ember sajnálja ezeket a kismacskákat, meg amik esetleg ezután is születnek, mert tényleg csak mászkálnak a házak között, lesik hol mi jut.Ennél meg már az is jobb ha ivartalanítva van az anyjuk aztán akkor nem lesz még több ,,éhenkórász".Nem is így kellene élniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!