Borzasztó félős macskánál, hogyan kezdeményezzek?
Figyelt kérdés
Találtunk egy kis kölyök cicát. De a úgy elbujik a szobába, hogy nem tudom előszedni. Fújtat, morog, karmol. Sose volt dolgom mentett cicával. (Neki meg emberrel) Valami tipp?2020. szept. 23. 22:43
11/13 anonim válasza:
Akkor először csak úgy legyél a szobában, beszélj hozzá, vagy csak ülj le olvasni, hogy szokja a jelenléted. Ez akár hosszú, hetekig tartó folyamat is lehet, szóval ne keseredj el ha nem látsz rögtön változást. Ne erőltess semmit. Illetve mint írtam, a Feliway is segíthet.
Amúgy azt írtad, hogy találtátok. Csak kíváncsiságból, hogy sikerült befognotok?
12/13 anonim válasza:
Légy türelemmel. Nekem is volt ilyen cicám, 2 hétig az ágy alatt lakott, oda tettem almot, vizet, ennivalót közel hozzá.(nem használtuk állandóan azt a szobát) Egyszer csak megjelent a szobaajtóban, bejött, de nem nyúltam hozzá, beszéltem hozzá csak. Pár nap múlva odaült mellém és néhány hét alatt ölbecica lett. Persze, én is szerettem volna ölelgetni, simogatni, de vártam türelemmel.
13/13 A kérdező kommentje:
Hát, most egy hete, hogy itt van. A legkissebb távolság amit elértem nála, az fél méter volt. Utána sprintelt el.
2020. szept. 28. 23:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!