Hogyan tudnám leszoktatni a cicámat a hajnali 3 órás kelésről?
Figyelt kérdés
2010. aug. 7. 11:08
1/9 anonim válasza:
a macsesz alapjáraton éjszakai állat.
ha megteheted engedd ki éjszakára fél éves korától, ha nem tudod ezt megtenni, mert nincs kertetek, akkor talán az segít, ha este jól kifárasztod játszással.
2/9 anonim válasza:
Szerintem sehogy, ők éjszaka igazán aktívak, én cicám pl tegnap azt csinálta, hogy reggel 7kor jött be, este 8-ig ki sem ment, végig aludt, majd 11kor jött be, aludt hajnali 2-ig és ment vissza. Nem hiszem, hogy jó ötlet megváltoztatni a bioritmusukat, inkább alkalmazkodjunk mi hozzájuk =)
3/9 A kérdező kommentje:
Hát igazából ő szoba cicus, és annyira nem gáz, hogy ilyen "korán" kel, csak gondoltam hátha lehet valamit csinálni. Igazából csak arra szoktam felébredni, hogy vágtázik a szobába a papírgalacsin után.:)
Köszi a válaszokat!:)
2010. aug. 7. 11:27
4/9 anonim válasza:
Bioritmusukat? Nem..ők tanulóképesek mint a gyerekek, oktatni kell őket,ha nem tesszük, nem tanulják meg soha hogy mit lehet és mit nem...mint a gyerekek, hidd el én tapasztaltam,este netán hallok egy kis nesz tőle már rászólok és ő azonnal befejezi, foglalkozni kell vele,beszélgetni, stb,én ezt mindennap megteszem vele, sőt játszok vele bujócskát...ha netaláln nem talál meg, ami ritka..elkezd hívni... látnád nagyon ari...úgyhogy hidd el tanulképesek...
5/9 anonim válasza:
Ha módod van rá, olyankor csukd ki a szobából. Pár nap után rájön, hogy nem jó egyedül. Az enyém nem csak galacsint kerget, hanem fel a tv-re, onnan a könyvespolcra és vissza. Persze, ez olyan dübörgéssel jár, hogy rögtön kiesel az ágyból. Néhány elkülönítés után úgy látom, észretért. Úgy van, ahogy előttem írták, tanítani, oktatni kell. Kevésbé szófogadó, mint a kutya, de azért némi eredményt el lehet érni.
6/9 anonim válasza:
A macska éjszakai állat, ne próbáld megváltoztatni a szokásait, ezt úgysem tudnád. Ha szobacica, és az zavar, hogy hajnalban mászkál, tedd másik szobába, a fekhelyét és az ételét/italát és csukd be az ajtót.
8/9 anonim válasza:
Kedves dr-bácsika, 1-2 tapasztalatot nemártana beszereznie.. tudtommal a macska nemszereti ha be van zárva, az egy dolog hogy szeret elbujva aludni,pláne ha az a macska eddig másként nőtt fel.."meg kell tanítani neki mit lehet és mit nem" midegy mijen állatról van szó, én a cicámat leszoktattam az esti játékr,asztalról,függöny huzogatás, stb:...EZ TAPASZTALAT,sok olyan példa van hogy az állatok tanulóképesek... http://www.youtube.com/watch?v=cuayz8ueDHE&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=ypMl2RFTC9Y&feature=related
9/9 anonim válasza:
simán meg lehet tanítani a cicát, hogy hagyjon aludni éjjel. Igazából a cica szeret a gazdival lenni, ezért ha párszor kizárja az ember éjszakára eljut pár összefüggés felismeréséig és nyugton marad reggelig. Kis rés legyen neki a szobaajtón hogy tudjon jönni menni, meg ne legyen elzárva az edényeitől meg a macskawcjétől. Ha meg tombol, zárd ki. De persze ne a hidegbe. Hamar venni fogja a lapot és bekussol ha veled akar alukálni. Nem hülyék ők csak macskák :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!