Éj fekete cicának milyen nevet adnátok?
Amikor megláttam a kérdést azonnal ez a név jutott eszembe:
Éjfél
Akinek tetszik az szavazzon rá és remélem a kérdezőnek is bejön ez a név.
Szia!
Az én cicám nem fekete, ő hamvas hamu színű, a szeme olyan, mintha ki lenne szemceruzaval huzva, elég különleges. Gyönyörű :) (hazimacska) Ugyanigy kerestem neki én is nevet, japán vonalon, de sajnos olyat, ami rövid, tömör + a jelentése is kicsit misztikusabb és tetszik en nem találtam. Az Amayaba belefutottam en is, valahogy nem passzolt, igy lett Luna, pontosan ahogy az előző irta, azért...
Viszont itt van néhány japán nev, amiket en még nezegettem különböző vonatkozasban (legenda, egyszavas kifejezés, mitológia) :
-jókai (démon, szellem vagy szörny)
-kami (sintó vallásban a tisztelet tárgyai, amelyek az európai felfogástól eltérően istenek, szellemek, az ősök lelkei egyaránt lehetnek.)
-henge (rengeteg állatfajról tartják úgy, hogy rendelkezik varázserővel. Ezeket többnyire hengének (変化) nevezik, vagyis alakváltóknak.)
-bakeneko (egy olyan macska a japán folklórban, amely természetfeletti erőkkel rendelkezik)
-maneki neko (az integető macska, aki szerencsét hoz)
Remélem tudtam segíteni! ☺️
Maffia (Mézga Géza nyomán)
vagy
Lukrécia (lásd még Frakk, a macskák réme)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!