Milyen „ember” mérgez meg macskákat?
Tegnap este temettem el a cicámat. Már nem lehetett rajta segíteni.
Délután körbejárom a környéket, és megmondom mindenkinek, hogy gondolkozzanak már el, mert lehet nem szeretni az állatokat, de az nem emberi megoldás, hogy megmérgezik a kutyákat, macskákat, madarakat – mert az egyik szomszéd felvilágosított, hogy itt ez gyakran előfordul.
Olyan ember aki unja ha a kertjében mások állatai vannak.
Lehet vannak díszhalai, tyúkjai, stb amiket a macska elkap.
Vagy csak simán nem szereti ha átjár hozzá.
A felelős állattartó a saját telkén tartja az állatait. Ha ennyire bánt a dolog, sajnálod a macskádat, akkor tartsd bent.
22, én sem értek egyet azzal hogy eresszük szélnek a macskákat, az enyémek pont ezért kizárólag bentiek, de az hogy valaki kiengedi, mentség arra hogy valami féreg meggyilkolja őket?
Ez sem erkölcsileg, sem jogilag nem elfogadható.
"de az hogy valaki kiengedi, mentség arra hogy valami féreg meggyilkolja őket?"
És honnét tudod, hogy valaki szándékosan mérgezte meg? Lehet, hogy a patkányoknak kitett mérget találta meg valakinél...
Az meg már had ne annak a hibája legyen, aki a saját telkén mérgez, hogy elpusztult egy idegen macskája, ami bejött az ő telkére.
Ha tudja, hogy sokan mérgeznek arrafelé akkor miért nem vigyáz a macskájára? Az a gazda felelőssége nem a falu/város népé.
25. Igen más, de a kérdező nem mondta hogy történt, simán lehet hogy nem szándékos mérgezés történt.
Én is azt hittem egyértelmű...
Valószínüleg nem szándékos mérgezés.Ha valaki kiengedi a macskáját (már pedig Magyarországon 10/9 gazdi..) akkor valaki másnál ette meg az alighanem nem is macskáknak kitett mérget, vagy mérget evett rágcsálót.
Nem is értem ennyi macska halála után hogy nem tanul a sok buta világvégi.
Ki engeded a macskát egyedül -> előbb-utóbb halott, beteg macska
De, ha ennyire nem fontos senkinek a saját állata..
Utána meg lehet jönni gyakorira szidni a világot, pedig a gazdik a hibásak. Fenének kell a macskát más kertjébe ereszteni kotorászni.Szidjátok már az embereket azért mert a saját kertjüket nem macskabiztos macskajátszótérre csinálják nektek..
De ez az, hazamegy a macska, rosszul van, elpusztul. Honnan állapítod meg, hogy helyileg hol evett mérget?
Nyilván ha találsz az udvarba bedobált kaját, akkor elég egyértelmű (és felháborító, az ilyen tényleg féreg szvsz), de ha nem találsz ilyen nyomot, akkor nem tudom ez honnan megállapítható. Lehet, hogy a szomszéd kertjében evett bele a patkányméregbe, vagy a szomszéd által kirakott patkánymérget megette a rágcsáló majd átjött az én kertembe ahol megfogta a macska, stb.
Én nem mernék manapság kinti cicát tartani. :(
27, én mindenképpen elvinném orvoshoz, ha él még akkor azért hogy megpróbálják megmenteni, ha már nem, akkor azért hogy megvizsgálják a tetemét. Abból kiderül hogy patkányméreg volt, vagy szándékos mérgezés.
Még gyerekkoromban volt egy kijárós macskánk, nála kiderült hogy patkányméreg volt.
Csak akkor derül ki ha az ember utánajár gondolom.
Én sem merném kiengedni a macskáimat, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!