A kismacskánk húzza a hátsó lábait, mit lehet tenni?
Kb. 15-20 napos, már lát és megjelentek a szemfogai, de húzza a hátsó lábait.
Ha el lenne törve, miákolna egész nap, nem?
Az első lábai jók, tud kúszni, de a hatsó lábait állandóan kifordulva húzza maga mögött.
Érdemes orvoshoz vinni. Legfeljebb azt fogja mondani, hogy pár hét múlva meggyógyúl, de ha komolyabb a baj, akkor ő az egyetlen, aki segíthet. Nem tudhatod mitől húzza a hátsó lábait. Lehet, hogy születési, vagy fejlődési rendellenesség, lehet hogy sérülés, de az is lehet, hogy valami más oka van. Ha nem viszed el dokihoz, akkor azt sem fogod megtudni, hogy gyógyítható-e.
Szerintem jobb félni, mint megijedni.
#4:
De, igen, orvoshoz kell vinni, mert marhára nem biztos hogy semmi baja nincs, te nagyon hülye.
Paralízisnek hívják.
Alighanem járásképtelen a kiscica, azért húzza a lábait.
Általában ezeket el szokták távolítani és egy kerekes székhez hasonló szerkezettel tanul meg "járni" a macska.
Pont a múlt héten láttam egy ilyet az állatorvosi rendelőben,csak ő már felnőtt volt.
Rendben. A miénknek láthatólag nem voltak fájdalmai, teljesen normálisan kúszott, és teljesen meggyógyult, már futni is tud. Orvostanhallgató vagyok, tisztában vagyok az anatómiával, és nekem magától értetődőnek tűnt, hogy csak a csontjainak és izmainak a gyengesége okozta a problémát, ami a napfény (csontképzéshez szükséges D-vitamin) és mindennapos mozgás (izomerősítés) révén elmúlt. Azt nem tudhatom, hogy a kérdező cicájának mi baja van pontosan, de mi tapasztaltunk ilyet, és nem volt komoly az eset, nem is lett komoly következménye.
Mivel nem biztos, hogy a ti cicátoknak is csak ennyi a baja, jobb, ha mégis állatorvoshoz viszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!