Macska elkaphatja a veszettséget ha megöl egy denevért?
#11 vagyok.
Vér útján nem hiszem, hogy terjed, inkább valóban a nyál a jellemző, de mindenképp van esélye, ha egy veszett állatot fog meg a macska, DE!
A veszettség még a denevérek között is marha ritka, szinte semmi esélye, hogy veszett állat repült volna be hozzád. Ha pedig mégis, akkor a macska fertőződéséhez is még plusz valami nagy balszerencse kellett volna. Ennek ellenére, ha érdekel, hogy 0%-e, hogy elkapta, azt mondom, hogy nem, de nem is több, mint 0,000000000000001%.
Amúgy ha emiatt aggódsz, akkor el lehetett volna rakni a denevér dögöt és elküldeni bevizsgálásra (kamuzhattad volna, hogy megharapta a macskát). Ezt szerintem komolyan vennék, mert onnantól, hogy te a macskáddal élsz, akit megharap egy denevér te is ki vagy téve veszélynek. De ez tárgytalan, ha már nincs meg az állat.
Pár naptól pár hét a lappangás átlagosan, de ha megjelennek, akkor már mindegy.
De nyugi, ne parázz, nem lett veszett a cica.
Na jó, túl nagy felelősség ilyet kimondani, mivel emberre is halálos, szóval nem tudom.
De én nem aggódnék.
Nem lett volna értelme a denevértetemet vizsgálatra vinni, mert ha azt mondja, a macskája ölte meg, akkor a macska legalább is kóterbe kerül legalább két hétre, karantén címén.
Ha meg nem a macskája ölte meg, akkor miért vinné be?
Kedves kérdező!Volt azóta változás?
Ugyanez van nàlunk is.Annyi plusszal h egy vad kiscica megharapott akit el kellett kapnom és most 2 hetes megfigyelésen van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!