Van olyan játék macskának, amivel egyedül is tud játszani, és ami csendes?
Elalvás elött próbáld kifárasztani. Hátha akkor többet alszik èjszaka. Plüss állattal nem játszik? Milyen idős? Ha kicsi akkor legyen nagyábból egy napirendje,legalább az esti alvás szempontjából.
Esetleg köss fel neki valamit valahova ami lóg ès tud rá vadászni.
1) Kizárni a hálószobából, így nem fog rád mászni.
2) Hadd nyávogjon, ne vegyél róla tudomást. Ha rájön, hogy semmit sem ér el vele, le fog szokni róla. Ez persze eltarthat pár napig vagy egy-két hétig.
Akármilyen játékot adsz neki, ideiglenes megoldás, ráun, és kezdôdik minden újra.
Ha megszokja, hogy éjszaka nem foglalkozol vele akármit csinál is, keres majd magának elfoglaltságot.
Viszont ha hétköznap mindig hétkor kelsz, készülj fel, hogy hétvégén is hétkor ébreszteni fog. Remek idôérzékük van, ha megtanulta mikor szoktál kijönni, elvárja, hogy akkor ki is gyere :). Elônye: kevesebbszer fogsz reggel elkésni, lesz egy élô ébresztôórád.
Amúgy ha szeretnél hétvégén tovább aludni, nálam beválik, ha ilyenkor kijövök a szobából és lefekszem helyette a nappali kanapéra. A macskák nyugtázzák, hogy élek, mellém fekszenek, én meg bóbiskolhatok tovább :).
#5 Három macskám van, csak abból egy végigalussza az éjszakát, egy meg hallani sem akar arról, hogy az éjszakát is a házban töltse, amit ágyazni kezdek, rohan a bejárathoz. Amúgy nem tudom, más hogy van vele, de nekem eszük ágában sincs egymással játszani. Mindegyik velem akar, egymásra meg fújnak. Pedig kettő ráadásul anya-lánya kapcsolatban van.
#7 Ha nyávogna, arról nem vennék tudomást. De amikor a tíz karmát kiengedve vadászik a lábamra, arra nehéz nem reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!