Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bepirosodik a macska kaja?

Bepirosodik a macska kaja?

Figyelt kérdés

Párom lassan egy hete nincs itthon, és ez látszódik a macskán is, mivel kedvetlen, és nem eszik.

Hiába raktam neki ki neki Whiskas alutasakost, vagy Friskies száraztápot, semmihez hozzá sem nyúlt.

Tegnap raktam neki 1 friss alutasakost, hátha az a baja, hogy nem aznapit kell neki enni, de azt is otthagyta.

Ma vettem észre, hogy az alutasakosnak piros színe lett egy részen, mintha leöntöttem volna szörppel.

Lejárva nincs, 2022. 04. 25-ig jó.

Mi lehet ez? Más is tapasztalt ilyet?

Nem kell aggódni, természetesen kidobtam.

2020. aug. 10. 15:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#9-es

Ha meg nem fejtem ki a mondandóm, akkor még abba is beleköttök, amit le se írtam.

Ki lett dobva, ha nem látnád hogy leírtam a kérdésben.

De, a légkonditól..

#10-es

Február óta nem pirosodott érdekes módón, és annak sem, aki 3 éve ezt adja a macskájának.

Teljesen jó neki ez a kaja hidd el, ha annyira nem ízlene neki, akkor meg se enné.

Kívánom, hogy olyan szar világod legyen mint ennek a macskának! Nem bánnád meg!

2020. aug. 10. 19:24
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Jó. Etess egész nap csokoládéval, chipssel, ilyenekkel.

Nagyon boldog leszek, olcsón ki is jössz, és tuti nem lesz bajom az elején.

Aztán ne csodálkozz, ha hamar feldobom a talpam.

2020. aug. 10. 19:50
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Én voltam a hármas, teljesen jó szándékúan írtam, hogy hússal vagy magas hústartalmú táppal etesd a cicádat, mivel van, aki nem tudja, hogy a whiskas pl. nem alkalmas macska etetésére.

Nem akartam a pénztárcádban turkálni, de ha már így felháborodtál, akkor azért megjegyezném, hogy nem kötelező macskát (sem más állatot) tartani, ha nem tudod az igényeinek megfelelően etetni sem.

Ez kb. olyan, mintha te egész életedben zsíros kenyeret ennél. Ugye éhen nem halsz, de remek hiánybetegségeid alakulnak ki idővel a nem megfelelő, egyoldalú táplálkozástól. Na, ugyanez van a húsevő macskánál is, akit főképp gabonával és állati eredetű hamuval etetnek, amiből ezeknek az olcsó tápok készülnek (pata, szőr, karom, és egyebek - ez az "állati származékok" a tápon).

Pénzt nyilván nem küldünk a macskád ellátására, mivel azt nem mi vállaltuk, hanem te. A saját állataimat a saját pénzemből etetem, azzal, ami az emésztésüknek, jellegüknek (ragadozó) megfelel. Nyilvánvaló, hogy a gabona, cukor, vágóhídi hulladék (lásd fentebb), nem megfelelő egy macska számára.

2020. aug. 10. 20:16
 14/25 anonim ***** válasza:
69%

"Van ennél bőven ócskább kaja a piacon, a macska köszöni szépen, nagyon szereti. (Ezt merem feltételezni, ha fél perc alatt betolja, és nyávog a kövi körért.)" - az ócskább is pontosan ugyanabból készül, mint az általad említett márka, csak rosszabb a marketingje, ezért olcsóbb. És többek közt azért tolja be és nyávog a következő körért, mert nem tápláló, nem lakott jól vele. Ezt hívják egyébként minőségi éheztetésnek.

És azért ugattunk bele, hogy mivel eteted a macskádat, mert egyrészt sokan tudatlanok, és miután megtudják, hogy az agyonreklámozott szar (ami nem is olyan olcsó egyébként), megköszönik a felvilágosítást, és áttérnek megfelelőbb etetésre, másrészt, mert itt sokan szeretik az állatokat, és jót kívánnak nekik.

2020. aug. 10. 20:21
 15/25 anonim ***** válasza:
17%
úgy etetei a MACSKÁJÁt ahogy akarja. Te a kérdésre válaszolj húzz máshova kötekedni.
2020. aug. 10. 21:29
 16/25 anonim ***** válasza:
73%

#15 Igen, csúnya hármas fegyvert fogott a fejéhez...

Szimpla jótanács volt, macskabarát a macskabarátnak. Helyette itt hisztizik a Kérdező, mintha személyesen sértettük volna meg.

2020. aug. 10. 21:31
 17/25 A kérdező kommentje:

Emberek..

Értem én, hogy én vagyok most a szar ember, aki nem ad rendes kaját a macskájának, éhezteti stbstb..

,,És többek közt azért tolja be és nyávog a következő körért, mert nem tápláló, nem lakott jól vele. Ezt hívják egyébként minőségi éheztetésnek.”

A már említett 3 éves másik cica, akkor miért nem nyávog kajáért? Ugyanazt kapja. Semmi baja 3 éve!

Nyilván akkor Ti bementetek minden üzembe, ahol a macskakaját csinálják, és minden bizonnyal tudjátok, hogy pontosan mi kerül bele a drágább eledelbe.

Ugyanmár.. ,,Attól még hogy fénylik, a szaga ugyanaz.”

Komolyan elhiszitek, hogy masamracsapok’ 95% hústartalom, tele vitaminnal stbstb..? Tisztelet a kivételnek, sok cég ugyanazt a szrt adja el, csak rácsap egy híres logót.

Figyeljetek. Én krvára leszarom ki mit ad a macskájának, én továbbra is Whiskast és Friskiest fogok az enyémnek. Ha csak 1 lenne mindenben A tökéletes, A jó, akkor nem lenne annyi választási lehetőség. Attól, hogy ilyen prémium, olyan prémium, lehet roszabb mint amiket én adok neki.

Nem tudhatjuk, nem látunk bele.

Én nem azért hisztizek, drága #16-os, mert jótanácsot kaptam, (ami abban a szövegkörnyezetben félreérthető volt számomra) hanem mert ahelyett, hogy a kérdésre kaptam volna választ, vagy megkérdezte volna bárki, hogy ,,Ez ideiglenes kaja?”, vagy ,,Mellette mit kap még?” ; ,,Volt-e gond vele korábban?”, mindenki betámadott, hogy én milyen hisztis, csóró, nemtörődöm ember vagyok, mert valamit nem úgy csinálok mint más.

Én vagyok a szar ember, amikor emberekben annyi inteligencia nincs , hogy a feltett kérdésre válaszoljanak, egy erre szolgáló oldalon.

Ez után esetleg ha a fentebb említett kérdésekkel bombáznak, és elmondják normális ember módjára, hogy ,,Figyelj már bmeg, én úgy tudom, hogy ezek nem olyan jó minőségű macskakaják, ha gondolod majd próbáld ki ezt meg ezt, de persze ez a te dolgod, nekem nem vált be stbstb” az megint más, minthogy a szemellenzős parasztja (Tisztelet a kivételnek) odaböfögi, hogy Te szar szemét állatkínzó, vegyél már prémium kaját neki mer az oanjó’ mer drága akkó’ tuti 100% hús.

Meg lehet ezt beszélni szépen is, de normális válasszal még mindig nem lettem gazdagabb!! :D

2020. aug. 10. 22:53
 18/25 anonim ***** válasza:
54%

Normális ember: "Hmm, ez az anonim idegen azt állítja, hogy nem megfelelően etetem a macskámat. Nem bunkó stílusban írta, így valószínűleg nem csak trollkodni akar. Ha időm engedi, rákeresek a neten, és felelős állatartóként megfogadom a jótanácsot. Vagy ha saját belátásom szerint jobb az, amit én adok neki, akkor ugyanolyan normális stílusban megköszönöm a tanácsot, de szintén normális hangnemben visszautasítom."

Szintén normális ember: "Engem csak az érdekel, amit a kérdésben leírtam. Ignorálom #3 válaszát, vagy csak annyit írok hogy "gondolkodom rajta", hogy annyiban maradjon a dolog."

Kérdező: https://www.youtube.com/watch?v=PpccpglnNf0

2020. aug. 11. 09:36
 19/25 anonim ***** válasza:
35%

Nesze, csak a macska miatt (akit amúgy tényleg normális kajával kéne etetni, mert ez csak később fog előjönni, és akkor majd sírhatsz hogy mi baja Mircikének)

[link]

Itt is ugyanaz a helyzet, Whiskas nedves kaja elkezdett pirosodni.

Szerintük is a meleg a baj, ami Februárban nem jelentett problémát.

2020. aug. 11. 10:05
 20/25 anonim ***** válasza:
35%
Én már csak emiatt a pirosodás miatt is lecserélném, de nem az én macskám lesz szarul tőle egy idő után...
2020. aug. 11. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!