Szeretnék egy szoba cicát, mennyi az esélye h karmolja a bútorokat?
Nekem egy gyakorlott macskás ismerős mondta, és szerintem teljesen igaz, hogy a macska nem igazán nevelhető le a totális kattanásairól, ha agyonvered akkor se.
És ez igaz, ha a te macskádnak kattanása lesz, hogy az egyik széket szétszedje, akkor édesmindegy hány kaparófát veszel neki, és hogyan neveled, azt a széket szét fogja tépni. Az viszont, hogy a macska mire kattan rá, az változó. Az enyém például teljesen érdektelen a fa bútorokkal és még a fotelekkel szemben is, rá se próbált soha, viszont a konyhában van egy szekrény, aminek hasonló az anyaga a kaparófához, azt folyamatosan tépi, hiába szólok rá, hiába zárom ki, hiába dobtam arrébb, vizes fröcskölés, bármi. Az én macskámnak az a bútor a kattanása, arról ember nincs aki leszoktassa, el is engedtük. Ja és van 3 kaparófás tornya is, azokat is szokta cincálni, de nem annyit. De a macska ösztönösen kapar, a karmai miatt, úgyhogy valamit biztos, hogy kaparni fog, csak az lesz kérdés, hogy mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!