Mit mondana a tenyésztő?
A jövőben szeretnék egy kandúr Brit cicát.
Tenyésztőtől venném.
Na a "gond", hogy én nagyon szeretném ha olyan kandúros kinézete lenne.
Olvastam, hogyha ivarérés előtt ivartalanítják akkor "lányosabb", karcsúbb lesz.
Mivel én kandúros formát szeretnék, és ha ezt elmondom a tenyésztőnek akkor lehetséges ivarérés után ivartalanítani? (1+)
Vagy ez nincs életkorhoz kötve, hogy mikor ivartalaníttatjuk.
Mielőtt jönnének az olyan kommentelők, hogy kérdezd meg a tenyésztőt...csak a jövőben szeretnék ilyen cicust ezért még nem hívtam fel egy kennelt sem.
Egy éves kora után is lehet, de sokáig nem érdemes halogatni, mert fiatalon könnyebben viseli és még nem valószínű, hogy kialakul nála ezzel kapcsolatos betegség, daganat.
Viszont az ivaréréssel a macskák elkezdenek jelölgetni, ami a kandúros kinézettel kb. együtt kezd kialakulni, és benne van a pakliban, hogy ha már akkor ivartalanítod, mikor már jelölget, akkor mint rossz szokást megtartja. Az ultrabüdös kandúrvizeletet takarítgatni nap mint nap meg annyira nem jó.
Ha nem ragaszkodsz a kölyökhöz, a tenyésztők sokszor el szokták adni a tenyésztésből kivont felnőtt macskákat, ivartalanítva.
Így biztos kandúros külsejű kandúrt tudnál venni.
Mondjuk igaz, ahogy fentebb írták, ha már rászokott a jelölésre, valószínűleg ivartalanítás után is fog.
Ne pontozzatok le... xD
De kezdjük ott hogy aki ivartalanítva van az nem kandúr szerintem.
Az a kandúr aki megy jobbra balra és rakosgatja a nőstényeket, na annak nem csak kinézete van.
Amúgy nincs korhoz kötve az ivartalanítás :D
Ne pontozzunk le, de hülyeségeket beszélsz? Miért ne lenne kandúr? Szerinted a golyókon múlik?
Kérdező: a jövőben mindenféleképpen érdeklődd ezt meg a tenyésztőtől. Szerintem nem muszáj 1+ éves koráig várni, elég 8-9 hinapos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!