Ki hogyan és hászor eteti a felnőtt macskáját?
Két részre kapják meg a napi adagot, ellenben ami megmarad (száraz), az nincs elvéve, folyamatosan előttük van.
A cicák szeretnek többször keveset falatozni, szerintem ez a legideálisabb megoldás. A táp nem korlátlan mennyiségben van kint, hanem etetési táblázat alapján, de ezt akkor tömik be, amikor akarják. Kb.
“ A cicák szeretnek többször keveset falatozni, ”
Cicája válogatja. A mienk addig enne amíg van a tányéron.
Volt hogy rábíztuk másra nyaraláskor, aki napi egyszer tudott többet kirakni neki. Mire hazajöttünk, egy golyó volt a hasa.
4, nálunk is az egyik cica ilyen. :) Ezért nem korlátlan a kirakott kaja, hanem a nekik megfelelő mennyiség megy ki két adagban, ha elfogy, akkor nincs tovább falatozás a kövi etetésig.
De már megtanulta ő is, egy keveset mindig hagy, hogy "rájárhasson". Ha az sincs, akkor menne a másik táljához, ha azt hiszi nem látjuk. :D
De nálunk is, ha nem vagyunk otthon és rokon eteti, akkor az a mérce, hogy mennyi fér a tálba, képes hányásig zabálni magát, mert úgyis van még, nem kell beosztani.
Mint a viccben; a "sokszor" megvan, a "keveset" még gyakorolni kell. :)
5:00, 18:30. Összesen 60g száraz táp (Purizon) kb. 60-40%-ban elosztva, friss víz.
Ha eszek valami olyat vacsira, amit kaphat (sajt, husi), akkor az esti adagot kicsit csökkentem.
Néha meglepem egy hideg konzervvel ebben a melegben vagy hűvösben mikrózva. Főleg este adom a husit, hogy lássam, ha nem adtam eleget vagy nem bírja az újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!