Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljunk? Már nem...

Mit csináljunk? Már nem bírjuk ezt a sok macskát. A méreg se segített.

Figyelt kérdés

Társasházban lakunk, és pont mellettünk van még egy társasház, ami sajnos átnyúlik a mi udvarunkba. és a másik társasházban lakik egy család. szerintem 20nmernél nem lehet nagyobb házuk, és megszámoltam, 32 (!!) macskájuk van. de olyan szinten, hogy a nő jobban szereti a macskáit mint a saját lányát. és szinte van hogy arra nincs pénzük hogy egyenek, de a macskáknak mindig minőségi tápot vesznek.

és az van, hogy nem tudom miért csinálják, de úgy vonyítanak vagy sírnak vagy nem is tudom mit csinálnak, mint amikor egy kisbaba sír. és mikor rázendít szinte az összes 32, vagy minimum 10, főleg éjjel, már nem tudom mit csináljak. a szomszédok (a mi társasházunkból) már raktak ki mérget, de nem lett semmi bajuk.

már beszéltünk is a nővel és csak annyit mondott, hogy "minden héten szinte születnek kiscicák, és mi mindet megöljük, ami nagyobb trauma nekünk, mint maguknak hogy nem tudnak elviselni 1-2 macskát".

ennyi. és igazat mondd, minden második macska vemhes. és szerintem nem igaz hogy megölik mindet, mert amennyire macskabolondok, nem bírják ki hogy tartsanak meg minden születésnél egyet-kettőt.

szóval mit csináljunk? mielőtt rámförmednétek a méreg miatt, én szeretem a macskákat, de azért ez mégis csak sok. nem is lenne baj 1-2 macska. vagy maximum tíz. de 32? egyáltalán szabad ennyit tartani?

ráadásul nem beszélve hogy összepisilnek mindent, 1-2 macska a mi lépcsőházunkban, a mi ajtónk előtti lábtörlőnkön alszik, néhány szomszédnak még a házába is bemennek kaját lopni. ráadásul mindegyik bolhás, egyszer a pincénkben el is terjedtek teljesen, már 3 macska beszökött és valaki bezárta a kaput és vagy 1 hétig bent voltak. és elvileg a másik társasházban laknak..

ilyenkor a rendőröket kell hívni?

2010. aug. 3. 00:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
megöli őket? a kölykök tehetnek róla, h megszülettek? az ilyeneket kell jól pofán baszni, hogy 3 hónapig nem tér magához. hát bakker ilyet... de nem érdekel, pontozzatok le, attól még igazam van. csak szegény cicákat sajnálom. nekem is van macskám, rajta van a kangörcs, hát... nem fogom akárkinek elajándékozni a kicsiket...
2010. aug. 3. 02:23
 12/22 anonim ***** válasza:
61%

02:23

Nagyon igaza van!!

2010. aug. 3. 08:14
 13/22 Bozsikrisz ***** válasza:
75%

Tényleg nem a macskákat kell büntetni, ne méreggel próbálkozz.

Jelentsd fel, de az állatmenhely talán jobb megoldás.

2010. aug. 3. 08:49
 14/22 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, ha ugyanezt igy, megirnad egy allatvedo szovetsegnek emailben, mar lenne reg megoldas.

Vagy ha nem, akkor a jegyzonek.

Amugy nekem is 10 folotti macskam van, de! 3kanduron kivul (ok meg a tel elott megszunnek kandurok lenni) mind ivartalanitattva van, es termeszetesen mindnek van neve, amire hallgat is. :)

A mereg azert is nem jo megoldas, mert ha kiderul, a mergezot buntetik. Masreszt, nem tudom kinek van kedve/ideje/gusztusa ipari meretekben macskat asni - ugyanez a "zsenialis" legpuskas megoldasokra is - komolyan azt gondoljak az ilyen valasz adok, hogy biztonsagban lennennek a "kedves macskatarto" boszujatol?

Mert a leiras szerint, o mentalisan nem egeszseges - vagyis, akar realis veszelyt jelentene a fizikai, eltulzott valaszcsapas.

Kinyir, es ledaral macskakajanak, vagy csak radgyujtja a hazat...

Mar en is mentem neki "azoknak", mert a macskamat abuzaltak, a vegen az lett, hogy "fulluket-farkukat behuzva" takarodtak. Kesobb, ora mulva jottem ra, milyen kozel voltam ahoz, hogy megszurkaljanak. -_-!

2010. aug. 3. 10:05
 15/22 anonim ***** válasza:

én is az állatvédőket, és a jegyzőt javasolnám, ha a macskák boljásak, és vemhesek, és ráaduásul 32-en vannak, az már kimeríti az állatkínzás fogalmát.

[link]

(1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni.

Ha bolhásak, akkor ezt rögtön megszegte.

5. §

(1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról.

Ezt is, mert kijárnak.

(4) A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani.

Ezt is.

(4) Az állattartó — az állat károsodásának és károkozásának megelőzése céljából — köteles gondoskodni az állat megfelelő őrzéséről.

Elüthetik, mivel szabadon vannak, ezt is megszegte.

(6) Az állattartó köteles az állat egészségét és higiéniai állapotát folyamatosan és szakszerűen ellenőrizni. Szükség esetén feltétlenül gondoskodni kell az állat megfelelő gyógykezeléséről.

(7) Az állatot a tudományos állásnak megfelelő, korszerű egészségügyi ellátásban, szükség szerint védőoltásban kell részesíteni, és meg kell tenni a megfelelő egyéb megelőző intézkedéseket is.

Gondolom oltva sincs a 30 macska, és a bolhák miatt eleve megszegte ezt a kettőt is.

Az állattartó az anyaállat és a szaporulat védelme érdekében fokozottan köteles tekintettel lenni az állat élettani és viselkedési jellegzetességeire és ennek megfelelően eljárni az állat elhelyezésénél, táplálásánál és gondozásánál.

Először beszéj vele szépen, mutasd meg neki a törvényt, meg hogy mely pontok alapján fogod feljelenteni, ha nem oldja meg valahogy ezt a problémát. Ha ez nem hat, akkor jelentsd is fel. Sokat nem érsz vele amőgy, de ha az állatvédőket is bevonod, akkor ki tudják sírni, hogy önként mondjon le a cicák egy részéről, és akkor már nyert ügyed van. Sajnos az elkobzás a legritkább esetekben működik, a múltkor az erdőben német juhászokat iszonyú körülmények között szaporítónak is visszaadták a kutyáit, ezért fontos lenne, hogy maguk mondjanak le a macskákról.

2010. aug. 3. 10:59
 16/22 anonim ***** válasza:

a méreg akkor sem megoldás, mint látod.

Értesíts egy menhelyet, állatrendőrséget, ilyen extrém esetben ha ezt megírod nekik kimennek még messzebbről is, elviszik egy részét örökbe adni, a maradékot meg alapítványi pénzből ivartalanítják és így a vernyogás meg fok szünni(ami a kandúrok bagzóhangja).

2010. aug. 3. 11:11
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

Van egy néni az utcánkban 50 macskája van de ezek csak a felnőttek,hozzánk hozza a nagy macska a kicsiket..

Megették a cicámnak kirakott kaját,de anya szokta a kicsiket etetni.

De soha nem jutna eszembe megölni őket esetleg nem etetni,mert nem a miénk

2010. aug. 3. 12:37
 18/22 anonim ***** válasza:
60%
Figyelj aki mérget tesz ki egy szerencsétlen állatnak az nem normális,idióta és hülye!Az a szegény cica nem tehet arról hogy bolhás és most őszintén szerinted jól tud lakatni 32 macskát?Éhes és aki olvasott már macskákról szóló könyvet az tudja a macska ha éhes ellophatja a kaját amiért nem hibáztathatjuk őket.Hidd el nem hiszem hogy a macskák élveznék ezt az életet gondolom a fiúk állandóan verekszenek.MÉRGET NE!És az sem jó hogy megölik a kicsiket állatkínzás a méreggel együtt.
2010. aug. 3. 18:09
 19/22 anonim ***** válasza:
60%

Azert vonyitanak `mint egy kisbaba` mert parzanak, parzasi idoszak van, ez 2x fordul elo egy evben.

Szerintem menhelyet hivj, az allatszigetet, vagy vmi alapitvanyt, csak az a baj, h ok is elaltatjak oket valoszinuleg. Fel kell jelenteni az allatvedoknel.

Viszont ne bants oket semmikepp, ahhoz nincs jogod!

2010. aug. 3. 19:51
 20/22 anonim ***** válasza:
Szólj egy állatvédő egyesületnek, ennyi macskát nm tarthat hivatalosan, ráadásul ha bolhásak akkor az etetésen kívül nem sokat foglalkozhat vele, mondjuk nekem sem lenne arra pénzem, hogy 32 bolhanyakörvet vegyek..De gondolom akkor ezek a cicák nincsenek beoltva sem, és féreghajtást sem csináltak. Ha bejelented őket egy közeli állatvédő szervezetnek, ők elfogják venni tőlük a cicákat, csak párat hagynak meg (amennyi szabályos) és ivartalanítást/herélést fognak kérni valószínűleg, amit ellenőriznek is majd.
2010. aug. 5. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!