Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljunk? Már nem...

Mit csináljunk? Már nem bírjuk ezt a sok macskát. A méreg se segített.

Figyelt kérdés

Társasházban lakunk, és pont mellettünk van még egy társasház, ami sajnos átnyúlik a mi udvarunkba. és a másik társasházban lakik egy család. szerintem 20nmernél nem lehet nagyobb házuk, és megszámoltam, 32 (!!) macskájuk van. de olyan szinten, hogy a nő jobban szereti a macskáit mint a saját lányát. és szinte van hogy arra nincs pénzük hogy egyenek, de a macskáknak mindig minőségi tápot vesznek.

és az van, hogy nem tudom miért csinálják, de úgy vonyítanak vagy sírnak vagy nem is tudom mit csinálnak, mint amikor egy kisbaba sír. és mikor rázendít szinte az összes 32, vagy minimum 10, főleg éjjel, már nem tudom mit csináljak. a szomszédok (a mi társasházunkból) már raktak ki mérget, de nem lett semmi bajuk.

már beszéltünk is a nővel és csak annyit mondott, hogy "minden héten szinte születnek kiscicák, és mi mindet megöljük, ami nagyobb trauma nekünk, mint maguknak hogy nem tudnak elviselni 1-2 macskát".

ennyi. és igazat mondd, minden második macska vemhes. és szerintem nem igaz hogy megölik mindet, mert amennyire macskabolondok, nem bírják ki hogy tartsanak meg minden születésnél egyet-kettőt.

szóval mit csináljunk? mielőtt rámförmednétek a méreg miatt, én szeretem a macskákat, de azért ez mégis csak sok. nem is lenne baj 1-2 macska. vagy maximum tíz. de 32? egyáltalán szabad ennyit tartani?

ráadásul nem beszélve hogy összepisilnek mindent, 1-2 macska a mi lépcsőházunkban, a mi ajtónk előtti lábtörlőnkön alszik, néhány szomszédnak még a házába is bemennek kaját lopni. ráadásul mindegyik bolhás, egyszer a pincénkben el is terjedtek teljesen, már 3 macska beszökött és valaki bezárta a kaput és vagy 1 hétig bent voltak. és elvileg a másik társasházban laknak..

ilyenkor a rendőröket kell hívni?

2010. aug. 3. 00:32
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
78%
Szerintem egy menhelyet kell értesíteni....
2010. aug. 3. 00:38
 2/22 anonim válasza:
82%
hát ne haragudj de a méreg tényleg nem megoldás. szerintem emiatt néhányn biztos rád fognak förmedni.. sőt, ez állatkínzásnak is minősül, mivel a macska azért nem egy patkány bármennyire is utálják egyesek. viszont ha igaz amit a nő mond, hogy rendszeresen megölik a cicákat, az talán mégnagyobb bűn. ha nem tudod velük megbeszélni, akkor jelenteni kell az illetékes hatóságoknak, viszont ha kiderül hogy bántottátok az állatokat akkor mindketten bajba kerülhettek. szóval szerintem próbáljátok valahogy elrendezni egymás közt, ha még vagytok beszélő viszonyban.
2010. aug. 3. 00:47
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Hát igen, a méreg. Szerencse, hogy nem segített, hiszen azok a szegény macskák nem tehetnek semmiről, ők csak élik a kis életüket. A felelős a gazdájuk, aki hagyja őket szaporodni, bolhásodni. Ők kell felelősségre vonatni, mondjuk az állatvédők által.
2010. aug. 3. 00:47
 4/22 anonim válasza:
100%
Jegyző - állattartási rendelet be nem tartása. Videofelvétel arról, hogy ő eteti, gondozza őket! És mindenképp értesíteni egy állatvédelmi szövetséget. Tanácsot biztos tudnak adni.
2010. aug. 3. 00:51
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem a cicusok a hibásak hanem a felelőtlen emberek!!
2010. aug. 3. 00:52
 6/22 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom, szerezz kölcsönbe egy kutyát és néha engedd szabadon a házban :)
2010. aug. 3. 00:53
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

nekem 11 macskám van..

imádom őket, de 32 már tényleg sok..

szerintem beszélj a nővel, hogy 5-6ot tartson meg, a többit meg adja be menhelybe, mert így tényleg nem lesz jó se a lakóknak, se a macskáknak.. és azt a maradékot, amit megtart, azokat meg ivartalanítsa. nem kell itt kinyírni szegény kismacskákat..

2010. aug. 3. 00:57
 8/22 anonim válasza:
0%

hívni a gyámhatóságot vagy a macskák vagy a gyerek címszóval

és jelenteni őket nem megfelelő állattartás miatt

2010. aug. 3. 01:04
 9/22 anonim ***** válasza:
91%
Jelentsd fel, ennyi macskát nem tarthatna semmiképp. Majd elviszik tőle. Állatvédőknek is szólhatsz, biztos segítenek. De a macskákat ne bántsd, nem ők a hibásak.
2010. aug. 3. 01:16
 10/22 anonim ***** válasza:
25%

1 nyírd ki őket

2 menhely

2010. aug. 3. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!