A nőstény macskák "kedvesebbek", mint a kandúrok?
Van egy kandúrom, aki annak ellenére, hogy ivartalanítva van,szinte teljesen megmaradt az eredeti természete.
Pedig, gyakorinak tartják, hogy a kandúrok személyisége változik az ivartalanítással, kedvesebbé válnak.
Az enyém esetében, nincs jelentős változás.
-Agresszív természetű.Nem tűr meg más állatot az udvaron.Más macskát vagy egyből elzavar, vagy 1-2 napig hagyja, hogy ide járjon és utána elkezdi kergetni.
-Idegen embernek nem engedi magát megfogni,sem megsimogatni, ha vendég jön, idegen emberi hangot hall, akkor elbújik.
-Ha a simogatás abbahagyását kéri, azt morgással jelzi.Meg egyébként is, gyakran morog.
De, annak ellenére,hogy ilyen nehéz természetű, sértődékeny, szereti a gazdáit.
Viszont, szokott idejárni egy nőstény macska,az egyik szomszéd a gazdája ,általában amikor az én macskám alszik.
Na, ő ellentéte az enyémnek.Nagyon kedves egyben naiv is, mert bárkinek engedi magát megsimogatni.
Nekünk kandúrunk van,még nincs ivartalanitva és eléggé szereti ha simogatják mert már kicsi kora óta simogatva van
De más macskákat nem tűr meg a ház körül agressziv és verekszik velük
Nevelés kérdése. Ha idegentől fél, biztos rossz tapasztalata van.
A fiú és lány macskák nagyjából egyforma természetűek. Az ivartalanítás általában nem segít felnőtt korban, csak a betegségek, szaporulat, verekedés elkerülése végett hasznos.
Minden cicának más a természete. Mindegy, hogy kandúr vagy nőstény. Ivartalanítás se sokat segít egy félénkebb cicának. Maximum nyugodtabbak, mert nem dúlnak a hormonok és hajtja őket az ösztönük.
Ha a területére egy másik macska betér, azt persze, hogy elkergeti, hiszen a macskák nagyon védik a területüket. Én ivartalanított nőstény cicáról is tudok, aki agresszív maradt más macskákkal, ami érthető.
Őt teljesen kiskorától én nevelem.
Nem is tudok semmiféle traumáról.Szerintem, ő alapból ilyen.
De elfogadom őt ilyen mogorvának.
Ha olyan kedve van, tud ő kedves, meg bújós lenni.De, nem ez a jellemző rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!