Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS! Hogyan kell elkeverni a...

SOS! Hogyan kell elkeverni a tejport [kiscicáknak]?

Figyelt kérdés

3kiscicánk van, kb másfél hetesek. Az anyjuk full sovány, és reggel óta nem láttam, hogy bent lett volna náluk, pedig legalább óránként nézegetem őket. A picik nagyon éhesek, sírnak az anyjuk után, de az ki van merülve.

Ezért vettünk nekik tejport, mert a tápszer fajtatiszta cicáknak lett volna való, meg 9000forintba került volna [ezt mondták, és csak rendelésre hozták volna].

Szóval az a kérdésem hogy hogyan kell elkeverni! [pl 2dl vízhez 1ek tejpor, vagy nemtom, de ne így írjátok hogy pl 2deci vízhez 50gr por,hanem xvízmennyiséghez xek tejpor]

A csomagoláson nincs rajta, hogy mennyi vízhez mennyi port adjunk.

Köszi a válaszokat! :) És nagyon fontos!!

2010. aug. 2. 22:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igen, nekünk is azt mondták, hogy inkább tenyésztők vásárolják. Na, meg azt is, hogy nem éri meg megvenni. Ők mondták, hogy inkább vegyünk a boltban tejport, az is jó lesz :) Most kaptak enni a picikék, de hiányzik nekik az anyjuk még mindig :( Most ugye nincs kihez hozzábújniuk, ha aludni akarnak. De remélem azért az anyjuk hazajön, és törődni fog velük =)
2010. aug. 2. 23:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
ha hideg van, meleg vizes palackot bugyolálj be egy törölközőbe és tedd melléjük :) esetleg melegítőpárnát..szurkolok hogy hazajöjjön a cica.
2010. aug. 2. 23:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem éri meg de a házimacskák semmivel sem kevesebbek mint a fajtatiszták. Azért az anyjukat elvihetnétek orvoshoz ha hazajön...:(

A kiscicák meg szívósak nefélj, mi kecsketejen is felneveltünk befogadott cicákat.

2010. aug. 3. 00:00
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is a válaszokat! :)

Anyuka cica hazajött, de a drága még mindig nem hajlandó magától bebújni a picikhez :S Mikor feküdt az udvaron, kivittem hozzá a 3picit, szoptatta őket valameddig, meg is nyalogatta őket, de aztán felállt, és arréb ült. Visszavittem a kiscicákat, a nagyot is megpróbáltam betenni, de kijött :S Ha így csinálja tovább is, behozzuk a házba a piciket, és mi neveljük fel őket [az anyjukat is mi gondozzuk 2hetes kora óta, mert eltűnt az anyukája, és nem került elő].

Amúgy az anyukát már megmutattuk orvosnak. Kapott 2injekciót, hogy megerősödjön. Gondolom kifáradt a sok kiscicától :( [nem 3 volt elejében, csak a többiek meghaltak :S, nem tudom miért, lehet, hogy nem volt elég teje, vagy nemtom...]

2010. aug. 3. 11:30
 15/20 A kérdező kommentje:
Na, most sikerült rávennem az anyukát, hogy üljön be a picikhez :) Olyan édesek :D most szopiznak =) pedig előtte etettem meg őket, de ugye az mégis más =D
2010. aug. 3. 13:02
 16/20 A kérdező kommentje:

Na, azt tudja valaki, hogy meg kell-e forralni a vizet? Mi nem forraltuk, nem ellenkeznek. De ha kéne, akkor megcsinálnánk...

Amúgy már mind a 3 kiscica nagyon jól tud szopizni a cumiból :)

2010. aug. 4. 14:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt a porhoz adagolókanál, és 1dl tejhez 4adagolókanál kellett..Persze ez portól függ, ha nincs ráírva az adagolás, meg kellett volna kérdezni az eladótól, vagy másikat venni, mert ha nem jól kevered össze, nem tudják megemészteni és ebbe bele is halhatnak a picik:(
2010. aug. 5. 07:59
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Örülök,hogy előkerült az anyamacs,de az anyai ösztönök nem nagyon dolgzonak benne,ahogy látom:/ Biztos édessek lehetnek 4-en,kis cicacsalád^.^
2010. aug. 5. 12:01
 19/20 A kérdező kommentje:

Szerintem azért ez az 1dl 1ek por jó, mert eddig nem panaszkodtak rá és eszik mint a cukrot :)

Utolsó: igen, nagyon édiik =) Az anyjukkal nem tudom mi van, lehet, hogy közrejátszik az is, hogy nagyon sovány most így szülés után :$

2010. aug. 5. 12:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Na, ma az anyjuk fogta őket, és elvitte ki a garázsba :) Most azóta [reggel 8], ott vannak, és szopiznak a picik meg örülnek :D
2010. aug. 6. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!