Kinti cicatartás?
Van itt valaki, aki úgy tart cicát, hogy nem engedi be a házba? És ha igen, elmondaná, hogy oldja meg? Épített egy szuperbiztos, luxuskomfortos, meleg cicaházat, ami kényelmes, vízálló? És oda tudja adni a tervrajzokat?
Hozzánk csapódott egy kóbor cica, de allergiásak vagyunk a macskákra, ezért nem engedhetjük be, viszont menhelyre nem szívesen adnánk, a gazdáját pedig megtaláltuk, de nem kéri vissza. :(
Megszerettük, mi is, a kutyánk imádja, és a cica sem megy már csavarogni az utcára, egész nap a kertben van. Csak a téltől félek... Nem szeretném, ha elmenne, de önző sem szeretnék lenni.
Új gazdit kellene keresnem, ugye? :(
Nem kell szuperkomfortos cicaház, elég egy normális kuckó, ami jól le van szigetelve. De ha jóban vannak a kutyával, akkor szerintem össze is fognak bújni télen.
Vagy ha van fűtetlen helységetek (garázs, kamra), ahol nem gond a cicaszőr (nem értek hozzá, hogy és mikor jön ki az allergia) akkor az is nagy segítség neki.
(Gyógyszer esetleg, csak télre?)
mi papírdobozból készítettünk a kinti cicának házikót, kibéleltük hungarocellel, belülre sok pléd, kívülre is sok pléd. a dobozt a terasz legeldugottabb, védett sarkába tettük, a nyílás - ahol ki-be tudott járni - is kicsire lett szabva.
sose fázott meg télen
amúgy a macska csak addig volt kinti, amíg el nem váltam, utána benti macska lett belőle :-D
Orvos már látta, megy is ivartalanításra nemsokára.
Ő adott gyógyszert is, hogy erősítse a kóborlástól kicsit legyengült szervezetét, és persze ha maradna nálunk, pechjére vinnénk rendszeresen vissza a dokihoz, aogy a kutyánkat is. Egyébként meg mutattam a cicusnak a mosókonyhát, amit melegít a mosógép és van egy radiátor is, de egyelőre nem tetszett neki.
Köszönöm a válaszokat, nagyon jó, hogy létezhet egy olyan működőképes verzió is megoldásnak, hogy nem válunk meg a cicustól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!