Műtét utáni védőgallér és mosakodás?
A cicámat valószínűleg hamarosan műteni kell, és nagyon félek, hogy nehezen fogja viselni utána a gallért. (Volt már műtve - ivartalanítás - de utána nem kapott gallért, mert fiú cica, és nem is volt baj belőle).
Mivel a gallérral mosakodni sem tud majd, hogy lehetne neki segíteni? Áttörölgetni a bundáját egy enyhén nedves ronggyal? Gyakran fésülni (így is naponta egyszer fésülöm)?
Köszönöm!
Benti cica, így nem kerget madarakat és nem megy sehova a lakáson kívül.
Nem szokott amúgy duzzogni semmin sem.
Szerintem igen is zavarná, hogy nem tiszta a bundája. De ha rossz lenne neki, akkor nyilván nem zaklatom ezzel.
Mivel evés után gyakran mosakodnak, én azt csináltam, hogy etetéshez levettem a gallért, így nyugodtan tudott enni, majd még vártam egy kicsit, amíg mosakodott, addig felügyeltem. Ha végzett, vagy elkezdett a seb felé bóklászni az orrával, visszatettem a gallért a következô etetésig.
Ehhez persze az kell, hogy engedje a gallért visszatenni különösebb küzdelem nélkül. A mi macskáink nagyon szelídek, kezesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!