Összepiszkítja a macska az udvart. Mit tegyek?
Már több kiírásom volt ezzel kapcsolatban, de érdemi választ nem kaptam. Vettem a macskáknak friss földet, sódert, amiket az udvaron 1-1 fix pontba leszórtam, de az első 1-2 napban végezték oda a dolgukat, azóta ugyanúgy a fűbe piszkítanak. Egyszerűen nem tudom már hogy mit tegyek, örökké az udvaron vagyunk, és estére mindig szaros a cipőnk. Imádjuk - szeretjük őket (hárman vannak) de ez nem állapot hogy mindig ilyen az udvar, és sajnos már az örökbeadás gondolata is felvetődött.
Ki mit tanácsol, mit kezdjünk a helyzettel?
A macska egy önfejű, nevelhetetlen állat. Azt csinálja, amit akar. Ha mindenáron macskát akarsz tartani, barátkozz meg ezzel.
(Nekem a szomszéd macskái járnak át és szarják össze a kertet meg a gyerekek homokozóját. Arra kellett rájönnöm, hogy amíg a macska életben van, nincs megoldás a problémára.)
A sódert, földet tisztántartottad, úgy értem, kitakarítottad, miután odacsináltak?
Érdekes, hogy a fűbe járnak... általában a macskák jobb szeretik az olyan helyeket, ahol el tudják kaparni a végterméket.
Még egy ötlet: tegyél ki 3 alomtálcát alommal különféle helyekre, mutasd meg nekik, hátha...
Ha el tudná kaparni, nem lépnék bele. Úgy tesz mintha elkaparná, kettőt húz a füvön, és elmegy mint aki jól végezte a dolgát. Holnap megpróbálom azt hogy lenyírom a füvet, lehet hogy szerinte már nagy, és az tetszik neki.
Amikor látom, hogy odacsinál, akkor kiszedem, de nem mindig veszem észre. Megpróbálom az almos megoldást is majd.
"kettőt húz a füvön, és elmegy" - persze, mert a füvet nem tudja kikaparni...
azt a sóder jó dolog, de milyen? kavicsos vagy homokos kavics? csak a kavics nem jó, abban még érzi a szagot, nem szívja fel. Amúgy tök feleslegesen költesz, elég lett volna a kertben a kinevezett cicavécék helyét ásóval jól feltúrni pl 1 nm területen és jó porhanyósra szétcsapkodni kapával a rögöket. Meg ugye néha jó lenne átforgatni és kiszedni a kakit belőle, mert ez is olyan, mint az alomtálca. Ha nem elég tiszta (kvázi megtelt), akkor nem megy oda. Te se szarsz eldugult wc-be.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!