Kandúr macska eltűnése?! Mennyi időre..
Nektek mennyi idő volt a maximum míg nem jött haza a macskátok?
Az enyém több mint egy hete eltűnt, olyan volt már hogy 2-3 napig nem jött de ez már rekord. :( Elütve nem találtam..Ivaros sajnos a macska mert míg járvány volt nem lehetett vinni most meg vizsgáim voltak és most akartam vinni. :(
Enyém 9 nap! De ivartalan 4 hónapos kora óta, viszont tavaly nyáron többször kijárt egy-egy hétre az erdőre kóborolni, ami a kert végében kezdődik! Pont tegnap éjjel hozta haza az eső egy 3 napos kóborról, a hülye ki volt száradva! Már gps nyakörvetvettem neki tavaly, de nem endedték rárakni, utálta...
Egyébként próbáld, keresd, járj fel annyi területet, amennyit tudsz! Ha nem él is, meg kell lennie a tetemnek! Kérdezgesd a szomszédokat, hátha valaki bezárta, látta! Lehet valami pajtába, vendégházba zárták véletlen! Hívogasd! Plakátold ki, ne érdekeljen, ha lehülyéznek, megéri! Nézz körbe Facebookon, állatmentők oldalán, ismerősöknél, hát ha valaki megtalálta! Ne várd, hogy csak hazajön vagy nem...
De valószínűbb, hogy nőstény után ment... Jézusom, "bakmacska", ja meg mekeg hozzámacska kandúr. Vidd el ivartalanítani, amint lehet!
Viszont nem akarlak elkeseríteni, nem tudom, milyen környéken laksz, de egy hét nagyon sok... Lehet csak bezárták valahova... A 9 napos kóbornál már én sem bíztam, kezdtem feladni....
Remélem hazamegy, de plakátold, kérdezgesd, keresd még!
5 év!!
Azt hittem már rég meghalt, aztán haza jött borzalmas állapotban.
Ez már elég rég volt, azóta ivartalan minden macskám és csak bentiek.
Lehet, hogy csak elment mert valamelyik macska tüzel. Vagy esetleg valaki befogta.
Remélem előkerül a cicus!
És sok helyre írd ki, hogy eltűnt a cicád(persze képet is rakj ki róla) és ha valaki látta akkor írjon neked/hívjon fel.
Az én ivartalanított kandúr cicám kicsiként egy hétre ment el. Mikor haza jött egy kicsit kövérebb volt, mint azelőtt. Utána kiderült, hogy egy utcával arrébb valaki befogadta. (Volt a cicán nyakörvön adatainkkal)
Ha van róla képed akkor megpróbálhatód a szomszédokat megkérdezni, hogy látták-e a cicád.
Nálunk is 5 év, egy ivartalan kandúrnak a rekordja. Csavargónak hívtuk, nem véletlenül, kíváncsi és sértődékeny cica volt. Eredetileg benti volt, 2 naposan elhagyta anyukája, mi neveltük fel, nem akartuk kiengedni, mert nem akartuk, hogy bármi baja essen, hiába falu, meg nagy udvar. De annyira mindig ki akart menni, hiába fél évesen ivartalaníttattuk, később pórázon is kivittük, de a helyzet nem javult, így megállapodtunk a "kijárós" fogalmába, amiből csakhamar "bejárós" lett, ugyanis mindennap hajnali 5-kor kikéredzkedett, majd este 10-ig haza se nézett. Egyik reggel valamiért 5 helyett már 4 órakor kifelé nyivákolt, hiába kértük, maradj még egy órácskát, csak kaparta az ajtót, ablakot, tépte a függönyt, hát akkor kiengedtük, apám mondja neki: takarodj, akkor menj csak! A cicus kirohant, majd amint kiért az udvarból, az úton felfelé kezdett sétálni. Megállt, hátranézett, én figyeltem őt az ablakból. Kb 5 másodperc után tovább haladott, a nagy fa mögött eltűnt és nem láttuk többet. Egészen 5 évig. Hazatért, fele farka le volt harapva, csak egy füle és egy szeme volt meg, nyúzott, kátrányos volt a bundája. De megismert és én átöleltem, rendbe szedtem, megetettem, az ölemben aludt, egész délután 3-tól, másnap hajnalig, kint ültem vele a teraszon. Sírtam és örültem is és nem hittem el, hogy láthatom még valaha.
Azután soha többet, még a szomszédba sem ment át, a teraszról csak a dolgát végezni járt le, plusz amikor mi kimentünk baromfiudvarba meg veteményesbe, akkor kísérgetett minket, amúgy a teraszon élt további 10 éven át. De a lakásba se akart bemenni soha többet. Aztán tavasz utolsó napján meghalt a teraszon. Tavasz első napján született, 16 évvel azelőtt.
#12 aztaaaaaa de jó neked nagyon irigykedtek lehet van még nekem is remény?
Nekünk akkor tűnt el a kandúr macskánk amikor el ajándékoztuk a lány cicát aki mellett felnőtt (muszáj volt eszméletlen agresszív macska volt bent nem maradt meg a házban hozzá érni nem lehetett vagy megharapott az ablakot szét karcolta szúnyog hálót le rágta az asztalon semmit nem lehetett hagyni mindent vagy meg evett vagy le lökte. Pedig mindig kaptak enni. 4 Orvoshoz elvittük senki semmit nem talált nála kizárólag úgy tudták megvizsgálni ha nyugtatót adtak neki így egy egy vizsgálat között 2 hónap is volt hogy eltelt na mind1 ez csak mellékes most egy tanyán lakik a cica kedvére gyilkol egereket abban nagyon jó volt..) szóval miután oda adtuk a lány cicát néhány nap múlva a kandúr macskánk aki tökéletes ellentéte volt a lánynak egyszer csak eltűnt tűvé tettünk érte mindent. Falun lakunk igazából bárhol lehetett vagy meghalt azóta... Nem volt ivartalanitva engem ez akkor nem érdekelt (16 éves voltam teljesen máshol járt az eszem anyuéknak a macska volt a legkisebb gond akkoriban úgy hogy ne szedjetek szét pls....)
Ez volt 5 éve és amikor otthon vagyok mindig reménykedem hátha haza jön de nem jön... Ha előkerülne tuti sirogorcsot kapnék és azonnal vinnem orvoshoz és soha többet nem engednem el... Szóval hosszúra sikeredett a válaszom bocsi ha el kalandoztam de nagyon hiányzik 5 éve se híre se hamva... De tudod a remény hal meg utoljára...:)
Sajna még mindig nem került elő. 2 hete látott valaki egy fél utcányival odébb egy olyan színű kandúrt mint az enyém.verekedni egy másik kandúrral de mire odaértem nem volt ott egy kandúr se ( üres kert ) ..Azóta semmi
..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!