Milyen gyakran eteted a macskád és mivel?
Persze, hogy kevesebbet, a gyomra is kisebb. A zacsin fel van tüntetve, hogy adott tápból mennyit kell adni neki aszerint hány kilós/dekás a cica.
Mindenképpen jóminőségű kell nekik, Tesco-s szennyel nem érdemes etetni, mert csak daganatos lesz és hiánybetegségek lépnek fel nála. Nekünk nem válogatós a macska, pik-pak átáll a száraztápokra, amikor cserélek neki. N&D, Royal Canin, Happy Cat. Ezekkel szoktam etetni. Most kipróbáltuk a Fressnapf saját márkás eledelét, a Premiere száraztápot. Ezt is szívesen fogyasztja, de eddig az N&D vált be a legjobban, csak az kissé drága, de ha beáldozol rá nagyobb összeget, akkor elégedett leszel.
Olykor becsúszik egy-egy alutasakos is. Nagyon értékeli a miénk a változatosságot, érdemes is negyedévente cserélni, mert ha variálod, kisebb az esélye, hogy hiánybetegsége lesz vagy bojkottálni fogja az evést, mert megunja.
Főzzél neki csirkét (nyakat, szárnyat), de a csontot ne add oda, csipked le a húst. Keverd a táphoz, a szárazra önthetsz egy-két evőkanállal a kihűlt főzőléből. A miénk imádja!
Egy kismacska kevesebbet eszik, mint egy nagy.
A 9 éves macskámat napi 3x(6 órakor, 12 órakor és 18 órakor) etetem külön neki főzött ételekkel.
A kettő 11 hetes kismacskáim napi 3x kapnak enni. Ők külön kölyök macskáknak való ételeket(konzerv, táp és cicáknak való tej) esznek és az ott feltüntetett mennyiséget kapják.
Nagyobb ivartalanított még kölyöknek számító macskám csak tàpot hajlandó enni. Purizont kapott egy ideig, de megunta. Most Concept for life tápot kap. Napi 1x mászik elő a rejtekhelyéről (kissé antiszoc., rejtőzködő, utcáról mentett), de akkor éjféltől reggelig zabálja a napi adagját.
A kisebb 10 hetes is Purizont kap, de nagyon büdöset szrik tőle. Tervezem Applawsra cserélni majd a tápját, hátha attól nem lesz ez a helyzet. Ő egész nap eszik kisebb adagokat egyszerre. A konzerv, alutasakos egyiknek sem jön be. Itt fog rám rohadni a drága minőségi konzerv, mert egyiknek sem kell. Néha azért próbálkozom náluk, de eddig nem sok sikerrel. A kicsi olykor egyébként hajlandó kevés húst enni.
Én 2x etetem. Reggel kimérem a súlyához megfelelő tápot, majd kb. 2/3-át odaadom. Megeszi egyben vagy részletekben, elvan estig. Este megkapja a maradékot.
11 hónapos lány 4,1kg, nincs súlyfeleslege, szép arányosan izmos!
A zacskón lévő adat irányadó. Neten megtaláltam, hogy 60kcal/kg energiaigénye van kb. egy macskának. Ebből ki lehet számolni gramra a tápot!
Ezt betartva mindig csinos, ivartalanítás után se lett gömböc! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!