Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől van, hogy egyes macskák...

Mitől van, hogy egyes macskák ritkán nyávognak, némelyik pedig nagyon gyakran?

Figyelt kérdés

Van egy kandúrom és nagyon "beszédes".

Ha éhes azt jelzi, viszont ezt a legtöbb macska szokta.De, azt is nyávogással jelzti, ha unatkozik, azt is, ha játszani akar vagy, ha be van csukva előtte egy ajtó.

Ha az első kísérlet sikertelen, akkor csavar egyet a hangerőn.

2020. márc. 18. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést. Az emberek a környezetedben teljesen egyformák, és ugyanúgy kommunikálnak? Ugye, hogy nem; a macskák személyisége pont ennyire eltérő.
2020. márc. 18. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a kandúr ilyen, pedig ivartalanított. :) Mi megkérdeztük attól, akitől hoztuk, hogy mi baja lehet (mikor még próbáltuk kiismerni), mesélte a csaj, hogy neki is a nagyfia a nyàvogós, ő letudta annyival, hogy kandúrszokás a hiszti.

Én rászoktam arra, hogy visszanyávogok, meglepődik és abbahagyja. :D

2020. márc. 18. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:
A nyávogás elhagyására a legjobb módszer, ha megtanítod beszélni.
2020. márc. 18. 22:15
 4/8 anonim válasza:
Nálunk az ivartalanított nőstény cicus ilyen akkor is nyávog ha nem úgy fogom meg ahogy ő akarja,ha éhes,játszani akar,ki akar menni mindenért nyávog.Ők azért nyágognak mert nem tudják nekünk elmondani emberi nyelven hogy ki akarok menni a kertbe stb.Ők így tudnak jelezni és ezt vagy megérted vagy nem de vannak olyan fajtájú macskák akik nagyon szeretik hallatni a hangjukat.Nekik ez a beszédük.=)
2020. márc. 19. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekességként hozzáteszem: a nyávogásnak ezt a fajtáját kifejezetten az emberek kedvéért "fejlesztették ki". Egymás közt nem így kommunikálnak a macskák. :)
2020. márc. 19. 13:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én kandúrkám is nagyon beszédes, meg hisztis.

Ráadásképp, ő nem csak nyau-t vagy miau-t mond, hanem mááó-t, nyeh-t, trrr-t, me-e-t, vúú-t, meör-t stb, különböző hangerővel, hangsúllyal.

Plusz van egy képzeletbeli barátja, akivel minden nap hajnali 2-3 körül kezd el kergetőzni, dübörög a ház, morog, huppog, tarol le mindent, amerre rohan.

2020. márc. 19. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Valahol olvastam,hogy azok a macskák nyávognak sokat,akikhez sokat beszél a gazdi.
2020. márc. 19. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Az enyémek 2 éves koruk után kezdtek beszédesebbek lenni. A kandúr nagyon dumás, a nőstény cicám eléggé antiszoc, de még ő is szól hozzám azóta. Előtte ez nem volt jellemző náluk, semmi sem változott pedig.
2020. márc. 23. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!