Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elhozott kiscicát nem tudom...

Elhozott kiscicát nem tudom szeretni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Interneten keresztül kiválasztottunk egy kiscicát aki elhozhattunk. Az én ötletem volt mert szeretem a cicákat. Ahonnan elhoztuk ott a csaj nem is engedte hogy bemenjünk csak kihozta hordozóba meg sem tudtam nézni. Itthon láttam hogy még 8 hetes sincs kicsike. Azóta se éjjelem se nappalom. Rág de szó szerint mindent, almot, macskaházát, kezem. Kapar de veszettül, a kanapéba befúrta már magát, a kezem kaparófának nézi. Este nem lehet aludni mert ha egyedül marad keservesen nyávog. Sőt nappal is ha nem foglalkozol vele. Régebben volt pár cicám és egyik sem volt ilyen rossz

Nem tudom mit tegyek páromnak nem is merem mondani mert ő szereti. Én viszont nem. Amióta itt van egy filmet nem lehet megnézni nyugodtan a kanapén mert a nyakamba ugrik és rágja a nyakam meg a hajam is eszi. Teljesen tanácstalan vagyok...

2020. jún. 14. 18:02
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Látod ez a baj veled, több válaszodban is a macskára hárítasz. Nem tudsz szabadulni attól a kèptől, hogy szerinted milyennek kellene lennie egy macskának. És közben próbálod rátolni a macskára, hogy de ő a szerinted normálissal ellentétben ilyen meg olyan, úgy beállítva, mintha írtó komoly gondok lennének, holott csak nincs türelmed hozzá. Értem én, hogy akitől elhoztad szemét módon nem mutatta meg rendesen, normálisan, valszeg fiatalabb is a kelleténél, igazából ez is a te felelősséged lenne, de mindenkivel megesik, hogy megvezetik, semmi baj, ha így jött ki hát ez van. A világon semmi olyat nem írtál, ami ne lenne normális ebben a korban, ez a helyzet. Leírtam én is, ez egy nagyon nehéz időszak, ne lepődj meg, ezt ki kell bírni. Igen, idegileg megterhelő, hát ez ilyen. Kérdezhetsz persze szakembert, ami eleve nevetséges felvetés, tekintve milyen felszínesen került hozzád, majd pont most leszel körültekintő, de semmi olyan trükköt nem fog mondani, ami alapjaiban megváltoztatná a jelen helyzetet. Egyébként nem tudom milyen gyakorlati tanácsot vársz, konkrétan leírtam hogy az első két hónap nehéz volt, aztán javult ahogy önállósodott, ezt ki kell bírni, ennyi a trükk, meg fog oldódni magától, már ha nem cseszed el. Mivel lehet elcseszni? Ha türelmetlen vagy vele, ha emiatt rossz lesz a kapcsolatotok, ez az időszak meghatározó lehet, és a későbbiekben is olyan maradhat a kapcsolatotok amilyet most kialakítassz. Tedd már fel magadnak őszintén azt a kérdést, te vajon mindent jól csinálsz-e, és gondolkozz el rajta legalább egy kicsit, hidd el néha mindenkinek szüksége van rá, én is gyakorlom, sokat segít.
2020. jún. 15. 09:15
 22/38 anonim ***** válasza:
12%

Kedves kérdező!

Én semmi esetre sem mondanám, hogy türelmetlen lennél, sem pedig, hogy el kellene viselned amit a macska csinál.

A többi válaszoló nagy igazságot mond azzal, hogy a kismacskák alapvetően elég szokatlanul viselkednek az ember számára.

De ez az időszak, amíg nem lehet normálisan fegyelmezni a macsekot hamar el fog múlni.

Én konkrét eseteket mesélek arról, hogy nekem miként alakult a hozzáállásom.

Volt egyszer egy kandúr macska a családban. Este mindig nyávogott, kaparta az ajtót, felugrott mindenhova és direkt feldöntött/leborított dolgokat.

Eleinte kedves voltam vele. Megsimogattam, elcsendesítettem, adtam neki finom falatot, hátha éhes maradt. De nem használt semmit. Egy idő után a saját párnámmal kezdtem el csapkodva kizavarni a szobából (merthogy megtanulta kinyitni a kilincset), hogy elmenjen a kedve a betolakodástól. Akkor már úgy tűnt, hogy dacból csinálja és azért, hogy csak azért se tudjak jól aludni amíg ő este unatkozik. Ha ezek után bejött mindig elkaptam és megcsapkodtam a fejét... Ez sem tántorította el... Mindeddig nappal zavartalanul jó volt a kapcsolatunk :D Egyik este bejött... Belökve a súlyokkal kitámasztott ajtót, miután órákon át kaparta. Elkezdett nyávogni a szoba közepén és fel alá rohangálni. Nagy jat csapva teljesen szándékosan. Ekkor felvettem őt az ágyamba és elkezdtem simogatni, mondván ha ennyire hiányzom neki este akkor aludjon velem... De aztán kiugrott a kezeim közül és megint elkezdett nyávogni. Ekkor felkaptam, összefogtam kezét lábát és elkezdtem csapkodni a fejét. Sajnos ezt eltúloztam. A saját lelkiismeretem is jelezte, hogy szegény, nem érdemelte meg, hiszen ő nem bántott engem ... (Csupán hetek óta nem hagyott aludni...)

Ekkor úgy voltam a dologgal, hogy csináljon amit csak akar, nem bántom többé..

Végül egyszer kivittük a telkünkre, de nyoma veszett és nem került elő. Egyébként egy kedves macska volt: Erősen dagasztott, dörgölőzött és szopott... Valaki valószínűleg elvitte... Remélem őt sem hagyja aludni azóta sem....

Másik eset:

Egy kandúrunk van most aki folyamatosan nyávog este... Vagyis nem... Kimegyek az ajtón... ráüvöltök, ha kell ráverek egyet a fejére és másnap reggelig csend van. Bár reggel néha furcsán néz rám.

Tanulság: Ki kell tapasztalni...

2020. jún. 15. 10:39
 23/38 anonim ***** válasza:
25%
Még egy dolog: Ne hagyd elhatalmasodni magadon a macskát. Sokan azt csinálják, hogy mindent megengednek neki. Sokan meg leverik az asztalról.. Nálunk pl. felugorhat az asztalra... De este nem nyávoghat :D :D :D és nem jöhet be a szobába, mert úgyis csak nyávogni jön be... :D :D :D
2020. jún. 15. 10:44
 24/38 anonim ***** válasza:
93%
22: te egy nem normális, idegbeteg barom vagy, akinek max plüssmacska kéne. Remélem nagyon keménynek érzed magad, hogy versz egy nálad sokkal kisebb és gyengébb állatot. Nem csoda, hogy az előző szerencsétlen az első adandó alkalommal elmenekült, remélem, a mostaninak is sikerül. Állatkínzó sheggfej.
2020. jún. 15. 10:57
 25/38 anonim ***** válasza:
91%

22: Mi a jó életnek neked macska? Plüssmacskát verni sem kell, hagy aludni. Nem kötelező állatot tartani senkinek sem, aki csak dísznek meg cukiságnak akarja, vegyen díszhalat.

Ez olyan, mint amikor valaki kertbe vesz kutyát. Dísznek. Semmi értelme!

2020. jún. 15. 11:02
 26/38 anonim ***** válasza:
50%

De hát ilyen egy kismacska nyávog és kapar.

Tessek itt egy gyakorlati tanacs: vidd vissza vagy sózd valaki másra es szerezz egy öreg macskát aki már csak aludni akar.

Amúgy amíg fiatal be lehet vezetni a körömvágási rituálét is. Simi kozben amikor melléd telepszik, ovatosan.

Szoktassuk rá a cicát kaparófa használatára, így kevesebb eséllyel fogja a körmét a bútorainkon élezni. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük, ha látjuk, hogy valamelyik bútoron élezni kezdi a karmát, fogjuk meg, vigyük a kaparófához, és helyezzük rá két mellső mancsát, közben esetleg imitálhatunk kaparó mozdulatokat vele, mire magától fogja csinálni a macska. Előfordulhat, főleg szobacicáknál, keveset mozgó, idős állatoknál, hogy a cica körme túlnő.

A körömvágáshoz speciális macska körömvágó ollót használjunk.

A cica karmait egyenként óvatosan picit meg kell nyomni, befogni az ollóval, és levágni. Mellső lábain 5-5 hátsó lábain 4-4 karom van, de jellemzően csak a mellső karmokat kell vágni, hátsó karmokat szinte soha. Figyeljünk rá, hogy a köröm végéből csak 1-2 mm-t csípjünk le, nehogy belevágjunk a körömágyba, mert az fájdalmas a cica számára és vérzik is. Ha a köröm áttetsző, akkor látható a rózsaszín eleven rész, viszont ha fekete, akkor nehezebb dolgunk van. Mindenképpen csak a köröm hegyét vágjuk le. A macskák nem annyira szokták ezt türelmesen viselni, ezért legjobb, ha ezt a műveletet állatorvossal végeztetjük el először, majd fokozatosan elsajátítjuk magunk is. A körmök nagyjából 3 hét alatt visszanőnek. Karomeltávolító műtét elvégeztetése szigorúan tilos!"

2020. jún. 15. 11:08
 27/38 anonim ***** válasza:
25%

24-es Nyugi azóta már én is fejlődtem és egyáltalán nem bántom a macskát :D Nem én akartam... családdal közös macska volt... :D De azt vettem észre, hogy a macskákkal kapcsolatban gyakoriak a szélsőségek. Például sok családban a macska fontosabb mint az integritás. Úgy értem, hogy vannak családtagok akik akkor is ragaszkodnak a macskához, ha egy másik családtag esetleg alergiás rá... Néha meg idős nénik, agresszív bácsik légpuskával lövik őket, meg kapával kaszabolják rommá szegény állatokat. Valakik meg nem tudják kezelni még annyira sem mint én.

Köszönöm, hogy állatkínónak nevezel. Szerintem a fenyíték veszélyének meg nem tagadása a nevelés része ;) :D Olyan rossz szerintem amikor egy háziállat nem tudja megkülönböztetni a helyes és a helytelen viselkedést... Meg amikor pátyolgatva van...

Nyilván azóta én már leszoktam arról, hogy odacsapjak a macskának, ha nyávog :D (Amit többnyire úgy képzelj el, hogy párnával rásuhintottam úgy h. kb. még csak kellemetlen se volt neki.) Csapkodás helyett az lett volna a jó megoldás, ha a hifin berakok neki valami death metal-t maximum hangerőn :D Hagy élvezze :D Vagy esetleg frekvenciagenerátor :D Csak az a baj, hogy társasházban hajnali 3-kor nem szerncsés... Illetve a macska is felfogta, hogy ha nyávog, kialvatlan leszek, ha kialvatlan leszek minumum, hogy nem fogok vele annyit foglalkozni... :D csak ez időbe telt.

Amúgy most is annyira bizonyítottad nekem, hogy a macska szélsőségeket hoz ki az ember személyiségéből a természetével. Nálunk is a tulajdonképpen a legdrágább kajákat kapja, aludhat a kanapén, mindenki vele foglalkozik... de még én is :D :D De ha véletlenül meggörbül szegénynek egy szőre szála akkor jajj a macska :D :D Tudod, hogy vidéken a vidéki tanulatlan emberek miként bánnak a macskákkal?? Illetve, belegondoltál már, hogy miért olyan szapora állat? ... Pont azért mert kissé életképtelen ebben a mai világban... Konkrétan nem meri az ember elengedni a macskáját mert ha kandúr akkor elkóborol (egyébként a mostani is el van engedve hétvégente és visszajön ;) pedig ismer engem :D ), ha az úttestre megy elütik, pszichopaták megölik, befogják, kapával levágják a lábait stb...

Jó, igen értem én, miért olyan érzékeny téma, na :D

Akkor se nyávogjon este... És utálom amikor valakinek a szeme fénye a macska... A szent macska...

Nyilván én sem szeretem azt amikor kínozzák...

De nem szabadna ilyen körülményesen hozzáálni, ami engem is ilyen hosszú hozzászólás megírására motivál.

Az előző kandúrunk igazából sokáig megvolt és visszajött. Aztán így 3 napos időintervallumokat kóborlással töltött... Egyszer meg örökre túllépte a 3 napot...

2020. jún. 15. 12:44
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
27: teljesen nyugodt lehetsz afelől, hogy meg van nevelve a macskám, sokan meg is lepődnek, hogy mennyire, mert ugye él az a tévhit, hogy a cicákat nem lehet nevelni. Lehet. De ezt úgy értem el, hogy nem bántottam, mert így is lehet. Na, erre varrjál gombot. Nincs szentként kezelve, vannak neki határok felállítva, amiket be is tart. Két kisgyerekem is van, elhiheted, hogy nem fontosabb a macska, mint ők. Pláne a gyerekek miatt tudnia kell viselkedni. A kutyám is példásan viselkedik, pedig sosem ütöttem meg. A nem bántom az állatot nem egyenlő azzal, hogy nem nevelem. Nem csak az létezik, hogy ütöm, vagy a fejemre nő, de ezt az olyan egyszerű emberek, mint te, nyilván nem értik.
2020. jún. 15. 13:00
 29/38 anonim ***** válasza:
30%

28-as válaszoló :D Teljesen igazad van :D Nagyon tisztelem is ezt benned! Én sem vagyok az állatokkal rosszul bánó emberek oldalán. :D Én is szeretem a körülöttem levő kutyákat/macskákat, de még madarakat is :D

Valószínűleg belőlem is a kialvatlanság hozta ki az indulatokat... De azért is kellett már nagyon cselekednem, mert nem akartam megtudni azt, hogy mit tennék akkor ha mégjobban megvonja tőlem az alvást a macska...

Érdekes módon kutyával még sosem volt konfliktusom... :D :D Velük nagyon jól kijövök és szeretnek is a kutyáim... :D Soha nem bántottam még őket, de még az erős-szavű szigoró gazdának se mondanám magam... Náluk valahogy magától értetődő volt minden ami a macskának nem :D ...

Az kellett volna, hogy macskákkal nőjek fel és több tapasztalatom legyen, illetve ne legyek olyan egóista, hogy már pedig este tőlem nem lehet megvonni az alvást.

2020. jún. 15. 13:24
 30/38 anonim ***** válasza:
75%

29

Én nem vagyok egy nagy állatvédő, de amit leírsz abból az jön, hogy szimplán egy idióta vagy, aminek a macska jócskán kárát látta. Se eleje se vége nem volt ennek a sztorinak, sem az elveidnek. A konklúzió, hogy ki kell tapasztalni, na bumm. A legőrültebb az egészben ahogy a sajátos merev nevelési elveidet próbáltad számon kérni egy állaton. Kb olyan szinten vagy, mintha azért csapkodnák, mert nem néz a szemedbe, de majd megtanulja mi a tisztelet. Valószínűleg jobban szenvedett tőled, mint te tőle, sajnos az olyanoknak sincs semmi önkritikája mint amilyen te vagy.

2020. jún. 15. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!